Voorbereiden op een nieuw seizoen, update 19-5

Alle plannen van secties voor openstellen inschrijvingen op een rij.

Update 19 mei: Besluiten KNBB Sectie Driebanden. Update 12 mei: Besluiten KNBB Vereniging Carambole (KVC) & KNBB Sectie Pool.

19 mei 2021

Secties al in voorbereiding op het nieuwe seizoen

Nu geleidelijk aan de eerste echte versoepelingen voor biljarten weer voor de deur lijken te staan (zie deze update over waarschijnlijke openstelling binnensporten), nu steeds meer biljarters gevaccineerd zijn, nu openstelling van horeca en biljartgelegenheden eindelijk dichterbij lijken te komen, en nu we geleidelijk richting de zomer gaan, zijn alle secties alweer druk bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen.

En komt langzaamaan ook het moment dat secties normaal gesproken de inschrijvingen zouden gaan openen. Zo worden in de regel de inschrijvingen nationaal van Kader, Topteam en Driebanden al medio mei geopend, inschrijvingen voor pool en snooker openen gewoonlijk later in het jaar. Het zijn de secties die hierover zelfstandig beslissen.

 

Mogelijk waarde in uitstel openen inschrijvingen tot lokalen weer open zijn?

Gezien de huidige situatie rondom corona, waarbij veel biljarters al lang hun favoriete sport hebben moeten missen, en al te lang niet hebben kunnen spelen op hun eigen cluppie hebben kunnen spelen of met de vrienden uit hun team, kan het verstandig zijn inschrijvingen pas te openen als de lokalen weer open mogen.

Verstandig voor de teams en spelers omdat op dit moment hun hoofd er nog niet naar staat, en zij mogelijk kunnen denken: “Nou, eerst maar even kijken of alles überhaupt wel weer open gaat.” Nadat ze een paar maal met de keu in hun handen hebben gestaan en weer met elkaar het plezier van biljarten hebben ervaren, is het een stuk fijner om in te schrijven voor het komend seizoen dan in de huidige, onzekere situatie. Iedere beslissing ten behoeve van teams en spelers, zodat zij vertrouwen krijgen om straks in te schrijven, is van groot belang!

Wachten met openen van inschrijvingen tot de lokalen weer open zijn kan ook verstandig zijn voor de secties, omdat bij latere openstelling zij accuratere informatie kunnen geven aan de spelers, en potentiële deelnemers derhalve een betere afweging kunnen maken met minder onzekerheid.

En tenslotte kan latere openstelling kan verstandig zijn voor het biljarten als geheel, omdat wij met zijn allen dan inlevingsvermogen laten zien naar de spelers, en voorkomen dat wij hen plaatsen voor een keuze die voor hen te vroeg is om te maken.

 

Of, misschien niet later openstellen maar juist later sluiten – of misschien wel alles doen als altijd?

Vanzelfsprekend is het aan alle secties zelf om hier hun afwegingen te maken. Immers, er zijn ook mogelijk even waardevolle argumenten denkbaar om de inschrijvingen niet later te openen maar juist later te sluiten (zodat het beslismoment wordt uitgesteld) of om alles juist exact te doen als alle andere jaren (voor maximale duidelijkheid richting de spelers).

Wat zijn dan precies de plannen van de secties? Wij maakten een rondje langs KNBB Vereniging Carambole, KNBB Sectie Driebanden, KNBB Sectie Pool en KNBB Sectie Snooker, en kregen de volgende antwoorden.

 

 

 

Een overzicht van de plannen rondom inschrijving van de secties: wat kunt u verwachten?

 

KNBB Vereniging Carambole (KVC):

KVC heeft haar planning voor inschrijvingen op 12 mei bekend gemaakt in dit artikel.

 

KNBB Sectie Driebanden:

De inschrijving voor de teamcompetitoe bij KNBB Sectie Driebanden loopt van donderdag 24 juni t/m 31 juli, een periode dus van ruim vijf weken.

De online ledenergadering van Sectie Driebanden is op 23 juni.

De Sectie Driebanden van de KNBB heeft de data en de speellocaties bekendgemaakt voor de Nederlandse kampioenschappen voor dames, junioren, de Excellent klasse en de hoofdklasse. De bekerfinale is definitief afgelast. Zie voor al deze data & besluiten dit artikel.

 

KNBB Sectie Pool:

Voor wat betreft Sectie Pool gaan we ons voorbereiden op het nieuwe seizoen 2021-2022 als zijnde het 'oude normaal'. 

In de zomer komen alle pool-kalenders beschikbaar en gaan we onze kalender opstellen. De inschrijving voor teams (competitie + beker > regionaal en landelijk) start dan per medio/eind augustus. 

 

KNBB Sectie Snooker:

Voor Sectie Snooker beginnen de inschrijvingen gewoonlijk pas iets later in het seizoen. Zal hier iets worden gewijzigd t.o.v. de normale inschrijfprocedure, zal dat in dit artikel worden ingevoegd.

 

(Dit artikel wordt continu aangevuld)

 

Tekst: KNBB
Banner: KNBB, met foto's o.a. Ton Smilde, Stefan Osbabrug, Corné Kuijpers, Martin van Oostveen & Frederique Rijsdijk

Competitie Inschrijven KNBB
Volg ons online