Volop activiteit in driebanden

Topsportlocatie SIS Billiards Experience Center opent deuren voor alle biljarters met 3CC Survival-achtig toernooi; A1 Biljarts verhuist van Apeldoorn naar Huissen met Dave Christiani als nieuwe kopman

22 mei 2021

UDEN - De nieuwe start voor alle Nederlandse biljarters biedt over enkele weken de kans voor deelname aan een toernooicyclus in het biljartcentrum van het SIS Billiards Experence Center in Uden. Carl Verhoeven, de eigenaar, is een samenwerkingsverband aangegaan met de KNBB sectie driebanden, die moet leiden tot een drietal open toernooien volgens het uit Korea overgewaaide format van de 3CC Survival met vier spelers tegelijk in één wedstrijd. Het ziet er naar uit dat de inschrijving voor spelers van alle niveaus zo snel mogelijk wordt aangekondigd. Alles vanzelfsprekend onder voorbehoud van versoepelingen dat wedstrijden zijn toegestaan.

 

 

De toernooicyclus zal bestaan uit een A- en een B-groep op een nog nader te bepalen tijdstip, die wordt afgesloten met een finaleronde voor de beste 32 spelers van beide voorronden, een totale deelname dus van 64. De eerste plannen zijn gemaakt, de details volgen later, vermoedelijk al in de komende dagen. Dan wordt ook de inschrijving geopend.

Door de samenwerking met de KNBB sectie driebanden krijgen de toernooien een officieel tintje en zullen er vermoedelijk ook rankingpunten worden toegekend. Voor het A-toernooi, voor spelers vanaf 0.700 gemiddeld en het B toernooi voor spelers van alle niveaus gelden dezelfde prijzenschema's. De winnaars krijgen 2500 euro, het prijzenschema loopt af van de nummer 1 tot de nummer 8 in de eindstand. De winnaar van de finaleronde kan rekenen op 10.000 euro.

De organisatie verwacht een grote deelname. Carl Verhoeven: ,,Alle biljarters hunkeren ernaar om weer te kunnen biljarten. We verwachten dan ook een overweldigende inschrijving voor de twee toernooien in het voortraject.'' Bij een grotere deelname dan verwacht is het niet uitgesloten dat de voorronden ook in andere lokaliteiten dan het SIS Blliards Experience Center worden gespeeld.

De bedoeling is dat elke deelnemer tenminste twee wedstrijden speelt. Het A- en het B-toernooi starten op dezelfde dagen, mogelijk is dat, afhankelijk van de versoepelingen die op 8 juni worden aangekondigd, al op 11 juni.

Dick Jaspers en Therese Klompenhouwer, de nummers 1 van de wereld bij de mannen en vrouwen, verblijven tijdens het voortraject in Korea voor twee UMB toernooien. Zij krijgen een wildcard voor het finaletoernooi.

 

 

HUISSEN - Het biljartteam van A1 Biljarts zegt na 13 jaar het huidige lokaal in Apeldoorn vaarwel en speelt volgend seizoen in de eredivisie driebanden in De Kuul in Huissen dichtbij Arnhem. Dave Christiani is aangetrokken als de nieuwe kopman. De Limburger vertrekt bij 't Ivoor. De andere spelers zijn Jelle Pijl, Richard Bitalis, Kay de Zwart en de teamcaptain Addy Wienk. Ronny Lindemann speelt voor vijf wedstrijden in de competitie. Het team kan eventueel buitenlandse spelers inzetten zoals Michael Nilsson en Javier Palazón,

Het biljartcentrum De Kuul heeft een nieuw imago gekregen met foto's van bekende biljarters op een soort 'Wall of fame' en wil tot de mooiste biljartzalen in de eredivisie behoren. De naam van het team blijft voorlopig A1 Biljarts, maar kan nog wijzigen. De Kuul van eigenaar Johan Kersten wordt ook clubsponsor net als de eigenaar van A1 Biljarts.

Addy Wienk: ,,We hadden de indruk dat het nieuwtje er in Apeldoorn na dertien jaar een beetje af was. Het aantal toeschouwers liep terug en uiteindelijk hebben we in goed overleg besloten om naar een ander lokaal te verhuizen. De Kuul is een prachtige gelegenheid onder de rook van Arnhem, waar een paar biljartcentra zijn verdwenen. Ik verwacht dat De Kuul een grote aantrekkingskracht krijgt op andere biljarters en teams.''

A1 Biljarts werd in de periode in Apeldoorn onder meer Nederlands kampioen in 2012 in Kapelle, Zeeland, met Michael Nilsson, Raimond Burgman, Dion Nelin en Addy Wienk, die in de halve finale het team van Caudron, Leppens en De Bruijn versloegen en in de finale op caramboles won van Bousema Lochem met Coklu, Galla en Pijl.

,,Met ons nieuwe team en Dave Christiani als kopman hopen we ergens in de middenmoot te kunnen eindigen'', spreekt Addy Wienk zijn verwachting uit. ,,Het is nog allemaal niet zeker hoe sterk de concurrentie uit de crisis zal komen. Dat wachten we af. Wij hebben in elk geval heel veel zin in het nieuwe seizoen.''

In De Kuul was sinds 1980 een biljartclub. Er stonden twee kleine tafels, nu is het een arena met twee matchtafels. Het nieuwe lokaal is een half uurtje rijden van Apeldoorn. ,,Ik schat dat er zo'n 100 man publiek naar de wedstrijden kan komen kijken.''

 

Dave Christiani is de nieuwe kopman van De Kuul

 

Tekst: Frits Bakker
Intro: KNBB
Foto Dave Christiani ©Ton Smilde
Foto de Kuul ©De Kuul
Foto SIS Billiards Experience Center ©SIS

 

DKM Tools League Driebanden Initiatieven
Volg ons online