Vlissingen leidt Landelijke Klasse Snooker ondanks verlies bij Hippo 1

Snooker Q's uit Ede herpakt zich na verloren topduel.

Een verslag door Peter de Brie

01 februari 2024

Na winst op eerste achtervolger Snooker Q's uit Ede maar verlies tegen SC Hippo 1 met Roy Stolk blijft Snooker Vlissingen aan kop na zes speeldagen in de KNBB Landelijke Klasse Snooker '23/'24. Daarin is alleen Reyerbo(y) uit Ridderkerk nog op zoek naar de eerste zege.

Om een duel uit de vierde ronde in te halen ging Snooker Q's uit Ede op 6 januari eerst met 5-4 winnen op bezoek bij SC Hippo 1 in Hilversum, waarbij Erik van den Berg, Hijlko Soepboer en Martin Hazewinkel alle drie wonnen van Hippo-routinier Martin Brinks. Van der Berg won bovendien van Bobby Jahangir en Hazewinkel van Eddy de Boer. Die twee Hippo-troeven wonnen wel hun overige partijen.

Thuis in Ede wachtte voor Snooker Q's in ronde vijf op 20 januari de confrontatie met Snooker Vlissingen. De Zeeuwen pakten met 6-3 de winst, waarvoor voormalige eredivisionist Frans Diepstraten de basis legde met drie 2-0-zeges op Erik van den Berg, Martin Hazewinkel en Rob Schol. Atong Wu versloeg Schol en Hazewinkel, ondanks een 41-break van deze laatste. Evert de Kok pakte het zesde Vlissingse punt tegen Schol.

BBSS Hengelo Doetinchem ging ook met 6-3 winnen bij SC Hippo 2 in Hilversum, een overwinning die de Gelderse gasten stapsgewijs opbouwen met 2-1, 4-2 en vervolgens 6-3. Gerrie Siersema leverde de grootste bijdrage met zeges op Sandi Sabbo, Maarten de Jong en Remco Wijnen. Gerland Keun won ook van Sabbo en Wijnen, Paul Bruns klopte Sabbo. De Jong (2) en Wijnen (1) pakten de Hippo-punten.

De wedstrijden uit de vijfde ronde van Reyerbo(y)s versus Tasmanian Devils en Cue Action Groningen tegen Hippo 1 zijn uitgesteld naar respectievelijk 17 en 24 februari.

 

 

Speelronde zes op 27 januari werd wel weer volledig afgewerkt, waarbij Snooker Vlissingen zijn eerste nederlaag moest slikken, met 7-2 nog wel, op bezoek bij SC Hippo 1. De Hilversumse formatie trad aan met veelvoudig Nederlands kampioen Roy Stolk, die ongeslagen bleef tegen Frans Diepstraten, Atong Wu en Jacco de Visser. Maar ook Martin Brinks scoorde drie op drie. Eddy de Boer won wel van Wu, maar moest buigen voor Diepstraten en De Visser. Vlissingen blijft wel aan kop.

Snooker Q's uit Ede boekte een 5-4 uitoverwinning bij Tasmanian Devils 2.0 in Groningen en totaliseert net als de Vlissingers nu vijf zeges uit zes optredens, maar met een iets lager 'doelsaldo'. Sander Tierolf droeg maximaal bij aan de Edese winst door Davith Denes Hiawatha, Jules Dijcks en Hilbrand Barkema te kloppen, waarbij hij bij 4-4 ook de beslissende zege boekte. Martin Hazewinkel had ook van Hiawatha en Barkema gewonnen, maar verloor van Dijcks. Rob Schol van de Q's bleef puntloos.

BBSS Hengelo/Doetinchem won thuis met 6-3 van Reyerbo(y)s, waarbij Jan Sachtleven zich in Doetinchem onderscheidde met drie triomfen tegen Fausto Salis, René van Lier en Rien Baak, waarbij Sachtleven bovendien een 47-break maakte. Pascal Sars versloeg Van Lier en Baak, deze laatste redde het evenmin tegen Sietse Oukes. Salis (2) en Van Lier (1) redden de eer voor de Ridderkerkse hekkensluiter, die nog wacht op de eerste seizoenszege.

Cue Action Groningen sleept thuis een 5-4 overwinning uit het vuur tegen SC Hippo 2, waar Sandi Sabbo een begenadigde dag kende voor de Hilversummers en zowel Dennis Krottje, Kevin Slotboom als Ronald Rennen aan zijn zegekar bond. Maarten de Jong won ook van Slotboom, maar Ronald Rave bleef op nul staan. De overige partijen gingen wel naar Krottje (2), Rennen (2) en Slotboom (1), wat de Groningers een derde zege in vijf matches opleverde.

 

 

De zevende speelronde van de KNBB Landelijke Klasse Snooker '23/'24 wordt zaterdag 2 maart.

 

4e speelronde KNBB Landelijke Klasse Snooker '23/'24, zaterdag 6 januari 2024 

SC Hippo 1 (Hilversum) - Snooker Q's (Ede) 4-5

 

5e speelronde KNBB Landelijke Klasse Snooker '23/'24, zaterdag 20 januari 2024 

SC Hippo 2 (Hilversum) - BBSS (Hengelo/Doetinchem) 3-6

Snooker Q's (Ede) - Snooker Vlissingen (Vlissingen) 3-6

Reyerbo(y)s (Ridderkerk) - Tasmanian Devils 2.0 (Groningen) verplaatst naar 17 februari

Cue Action (Groningen) - SC Hippo 1 (Hilversum) verplaatst naar 24 februari

 

6e speelronde KNBB Landelijke Klasse Snooker '23/'24, zaterdag 27 januari 2024 

Tasmanian Devils 2.0 (Groningen) - Snooker Q's (Ede) 4-5

BBSS (Hengelo/Doetinchem) - Reyerbo(y)s (Ridderkerk) 6-3

Cue Action (Groningen) - SC Hippo 2 (Hilversum) 5-4

SC Hippo 1 (Hilversum) - Snooker Vlissingen (Vlissingen) 7-2

 

Stand KNBB Landelijke Klasse Snooker '23/'24 na 6 van de 14 speelronden

1. Snooker Vlissingen (Vlissingen) 6-5 (33-21)

2. Snooker Q's (Ede) 6-5 (31-23)

3. SC Hippo 1 (Hilversum) 5-3 (28-17)

4. BBSS (Hengelo/Doetinchem) 6-3 (28-66)

5. Cue Action (Groningen) 5-3 (25-20)

6. Tasmanian Devils 2.0 (Groningen) 5-2 (19-26)

7. SC Hippo 2 (Hilversum) 6-1 (21-33)

8. Reyerbo(y)s (Ridderkerk) 6-0 (13-32)

 

Tekst: Peter de Brie
Archief/sfeerfoto's: Corné Kuijpers

Competitie Snooker
Volg ons online