Vlissingen aan kop in Landelijke Klasse Snooker

SC Hippo en Cue Action Groningen volgen op korte achterstand

13 mei 2024

Na diverse inhaalduels en de elfde speelronde op zaterdag 11 mei leidt Snooker Vlissingen de KNBB Landelijke Klasse Snooker '23/'24. De Zeeuwen hebben één winstpartij meer dan SC Hippo 1 uit Hilversum en Cue Action Groningen, dat thuis de Vlissingers wel een nederlaag had weten toe te brengen.

 

In de reguliere elfde van de veertien speelronden won Snooker Vlissingen op bezoek bij nummer laatste Reyerbo(y)s Ridderkerk met 6-3. Frans Diepstraten, Atong Wu en Evert de Kok wonnen elk twee van hun drie partijen op bezoek in Zuid-Holland. Wel wist Fausto Salis namens de thuisploeg knap met 2-0 te winnen van zowel Diepstraten als Wu en versloeg good old Rien Baak met 2-1 Evert de Kok. René Boers kwam niet tot winst namens Reyerbo(y)s, zodat er een 3-6 uitoverwinning voor de Vlissingers op het scorebord kwam.

 

 

SC Hippo 1 boekte eveneens een overwinning buitenshuis, 5-4 bij Snooker Q's in Ede. Martin Brinks pakte drie punten voor Hippo tegen Hijlko Soepboer, Martin Hazewinkel en Sander Tierolf. Bobby Jahangir versloeg Soepboer en Eddy de Boer klopte Tierolf om de Hilversumse totaalzege veilig te stellen. Martin Hazewinkel zorgde voor twee Edese punten met winst op Jahangir (op een respotted black) en De Boer, Soepboer haalde het van De Boer, Tierolf van Jahangir. Snooker Q's is na een raketstart begin dit seizoen door vier nederlagen nu naar plaats vijf gezakt.

 

 

Cue Action Groningen won in eigen huis met 5-4 van BBSS Hengelo/Doetinchem. Na twee ronde stond het 4-2 voor de thuisploeg, maar daarna trokken de bezoekers de stand gelijk: 4-4. De partij tussen Groninger Kevin Slotboom en BBSS-speler Gerland Keun moest de beslissing brengen en draaide bij 1-1 zelfs uit op een black ball frame om de eindzege. Slotboom kreeg een kans die hij niet mocht missen en deed dat ook niet. Eerder had Slotboom ook gewonnen van Sietse Oukes. Rik van Winsum versloeg Keun en Pascal Sars, Ronald Rennen pakte een Gronings punt tegen Oukes. 

Snooker Vlissingen maakte in de weken daarvoor een forse inhaalslag tegen teams aan de uiterste andere kant van het land, Groningen. Op 13 april reisden Frans Diepstraten, Atong Wu en Evert de Kok af naar het hoge noorden, waar Cue Action Groningen met 6-3 te sterk bleek. Dennis Krottje en Rik van Winsum bleken beiden te sterk voor het complete Zeeuwse trio, waarbij Krottje onder meer een 39-break maakte. Hij leidt dan ook het klassement van de Meest Waardevolle Speler, voor Diepstraten. De bezoekers wonnen wel alle drie van Ronald Rennen.

Die avond ging Snooker Vlissingen ook nog langs bij Tasmanian Devils 2.0 voor een vooruitgeschoven wedstrijd uit de veertiende ronde en boekte een 2-7 uitzege. Diepstraten en Wu lieten geen enkele steek vallen tegen Davith Denis Hiawatha, Jules Dijcks en Hilbrand Barkema. Hiawatha en Dijcks wonnen wel allebei van Evert de Kok, die op zijn beurt nog wel een punt pakte tegen Barkema. 

Een week later, op 20 april, haalden de Devils een uitgesteld partij uit de zevende ronde in, te Vlissingen. Nu werd het 8-1 voor de Zeeuwse koploper, waarbij Jacco de Visser en Evert de Kok beiden al hun optredens verzilverden tegen Hiawatha, Barkema en Janjacob Hoekstra. Ook Wu klopte Hoekstra en Hiawatha, maar verloor met 1-2 van Barkema die zo de Groningse eer redde. Vijf van de acht Zeeuwse zeges vergden wel de volle partijlengte met 2-1.

Reyerbo(y)s kreeg die 20e april in Ridderkerk dan weer Cue Action Groningen op bezoek voor een duel uit de zevende ronde. René Boers scoorde drie op drie tegen Kevin Slotboom, Dennis Krottje en Ronald Rennen, terwijl Fausto Salis ook van Slotboom won. René van Lier wist echter geen partij te winnen voor de thuisploeg, die alle overige partijen naar de Groningse titelkandidaat zagen gaan: 4-5 voor de gasten.

 

De twaalfde speelronde volgt op zaterdag 25 mei, ronde dertien en veertien op 8 en 15 juni.

 

11e speelronde KNBB Landelijke Klasse Snooker '23/'24, zaterdag 11 mei 2024 

Snooker Q's (Ede) - SC Hippo 1 (Hilversum) 4-5

Reyerbo(y)s (Ridderkerk) - Snooker Vlissingen (Vlissingen) 3-6

Cue Action (Groningen) -BBSS (Hengelo/Doetinchem) 5-4

SC Hippo 2 (Hilversum) - Tasmanian Devils 2.0 (Groningen) uitgesteld naar 18 mei

 

10e speelronde KNBB Landelijke Klasse Snooker '23/'24

Snooker Vlissingen (Vlissingen) - SC Hippo 2 (Hilversum) uitgesteld naar 1 juni

 

9e speelronde KNBB Landelijke Klasse Snooker '23/'24, zaterdag 13 april 2024 

Cue Action (Groningen) - Snooker Vlissingen (Vlissingen) 6-3

 

14e speelronde KNBB Landelijke Klasse Snooker '23/'24, zaterdag 13 april 2024 

Tasmanian Devils 2.0 (Groningen) - Snooker Vlissingen (Vlissingen) 2-7

 

7e speelronde KNBB Landelijke Klasse Snooker '23/'24, zaterdag 20 april 2024

Reyerbo(y)s (Ridderkerk) - Cue Action (Groningen) 4-5

Snooker Vlissingen (Vlissingen) - Tasmanian Devils 2.0 (Groningen) 8-1

 

Stand KNBB Landelijke Klasse Snooker '23/'24 na 11 van de 14 speelronden

1. Snooker Vlissingen (Vlissingen) 11-9 (63-36))

2. SC Hippo 1 (Hilversum) 11-8 (65-34)

3. Cue Action (Groningen) 11-8 (58-41)

4. BBSS (Hengelo/Doetinchem) 11-6 (50-49)

5. Snooker Q's (Ede) 11-5 (46-53)

6. SC Hippo 2 (Hilversum) 9-3 (36-45)

7. Tasmanian Devils 2.0 (Groningen) 11-3 (34-65)

8. Reyerbo(y)s (Ridderkerk) 11-1 (35-64)

 

De stand in de KNBB Landelijke Klasse Snooker wordt bepaald door het aantal gewonnen individuele partijen, maar door het aantal winstpartijen per team. Je kunt dus beter drie keer winnen met 5-4, dan twee keer met 8-1 maar ook een match met 4-5 verliezen.

 

Tekst: Peter de Brie
Archieffoto Frans Diepstraten: via Frans Diepstraten
Archieffoto Martin Brinks: Corné Kuijpers

 

Competitie Snooker
Volg ons online