Verslag Nederlands kampioenschap tweede klas jeugd

BC Zeeland wederom hofleverancier op gezellig NK in Leimuiden; Djami Theunisz blijft Joeri Wilkowski op percentage voor en wint titel.

Een verslag van KNBB District Oss

22 oktober 2019

Onlangs werd in het sfeervolle Partycentrum Keijzer in Leimuiden het NK Jeugd Libre Klein tweede klasse wordt gespeeld.

Deelnemers & te maken caramboles: Lukas Emons (29), Djami Theunisz (29), Thijs Meulepas (27), Dylan Biemans (27), Quinten van der Veer (25), Sebas Lenting (25), Dennis Klappe (23), Joeri Wilkowski (23), Kaylee Emons (23)

 

 

Het kampioenschap van Nederland 2e klas jeugd werd dit jaar gespeeld in Leimuiden. Zoals het de laatste jaren vrij normaal geworden is dat hier enkele leden van BC Zeeland aan meedoen, dit jaar vormde dat geen uitzondering.

Ook nu weer vijf jeugdleden die zich hadden weten te plaatsen voor dit kampioenschap. Onder begeleiding van trainers Peter Huvenaars en Joey Bongers togen de spelers en speelster op zaterdagmorgen naar Leimuiden om daar hun vorderingen ten toon te spreiden.

 


 

Helaas moet er altijd iemand laatste zijn en dat was dit jaar Thijs Meulepas. Thijs wist slechts één partij in winst om te zetten en met een algemeen moyenne van 0.65 en een hoogste serie van 6 sloot hij in Leimuiden de gelederen. Sebas Lenting, zoon van Stefan Lenting die veel doet voor jeugdbiljarten in Nederland, kwam één plekje hoger.

 

 

Broer en zus Emons wisten het te schoppen tot plaats 6 en 7. Vaak is Lukas de betere van de twee, maar deze reis moest hij die eer laten aan zijn zus Kaylee. Lukas wist 2 partijen te winnen en een partij kwam het tot een puntendeling. Met 5 punten, een algemeen moyenne van 0.69 en een hoogste serie van 6 mocht Lukas de 7e plaats voor zich opeisen. De 6e plaats was voor zus Kaylee. Kaylee wist 3 partijen te winnen en kwam zodoende 1 punt voor op haar broer. Met 6 punten, een algemeen moyenne van 0.40 en een hoogste serie van 4 heeft Kaylee een goed toernooi gespeeld.

 


 

Dylan Biemans viel net buiten het podium. Met 10 punten, een algemeen moyenne 0.61 en een hoogste serie van 6 kwam Dylan op de 4e plaats terecht, net voor nummer vijf Dennis Klappe.

 

 

Rest ons nog een naam en dat is die van Djami Theunisz. Djami heeft een bijzonder goed toernooi gespeeld en bij het ingaan van de laatste partij stond hij twee punten voor op zijn rivaal Joeri Wilkowski. Het was dus zaak voor Djami dat hij óf zijn partij won óf er een gelijkspel uit zou slepen.

 


 

Helaas lukte het hem niet om zijn laatste partij in winst om te zetten en Joeri kwam met deze twee winstpunten langszij Djami. Toch bleek deze verliespartij niet dramatisch want op percentage wist Djami toch de Nederlandse titel mee naar Vinkel te nemen.

Het podium werd gecompleteerd door Quinten v/d Veer, die Dylan Biemans nipt voor bleef.

 

 

Met deze titel heeft BC Zeeland in twee jaar tijd twee Nederlandse kampioenen weten voort te brengen. Vorig jaar was Bart v/d Valk de leading men en nu dus Djami. Een mooi resultaat voor de noeste arbeid die Peter er al jaren instopt!

De eindstand in Leimuiden:
1. Djami Theunisz (BC Zeeland) 13 0.80 1.00 6
2. Joeri Wilkowski (’t Ivoor) 13 0.72 1.00 8
3. Quinten v/d Veer (Kamper BC 1911) 10 0.61 0.80 6
4. Dylan Biemans (BC Zeeland) 10 0.61 0.79 6
5. Dennis Klappe (Kamper BC 1911) 9 0.61 0.92 6
6. Kaylee Emons (BC Zeeland) 6 0.40 0.52 4
7. Lukas Emons (BC Zeeland) 5 0.69 0.82 6
8. Sebas Lenting (EGB) 4 0.52 0.67 5
9. Thijs Meulepas (BC Zeeland) 2 0.65 0.72 6

 

Alle info staat ook op de webpagina jeugd van District Oss: http://knbb-oss.nl/index.php/jeugd/jeugd-pk
Info-pagina KNBB: https://www.carambole.nl/agenda/nk-libre-klein-2e-klasse-jeugd-2

 

Tekst: KNBB District Oss (bewerkt: KNBB)
Uitgelichte foto via Piet Verschure
Foto podium via KNBB District Oss
Overige foto's: KNBB

Carambole/libre NK
Volg ons online