Verslag Driebanden Klein Dagbiljarten Klasse 1, 2 en 3

Spelers en publiek hadden een heerlijke dag in biljartstad Oosterhout

Kampioenschappen naar Kees Kalkman (1e klasse), Harrie Aarts (2e klasse) en Dick van Wageningen (3e klasse)

16 juni 2018

Het Kampioenschap van Nederland Driebanden klein dagbiljarten Klasse 1, 2 en 3 van de KNBB is op woensdag 13 juni 2018 gespeeld in Biljartcentrum ’t Hartje van Oosterhout in Oosterhout NB.

 

 

Het toernooi zou om 10:00 uur beginnen en om voor 09:00 uur waren de eerste biljarters al aanwezig in het gezellige Biljartcentrum, want waren ze te laat dan kon dat wel eens uitsluiting van het kampioenschap betekenen.

Dit NK werd georganiseerd door het district Midden Brabant die aangesloten is bij de KNBB.

Voor dat de wedstrijden zouden beginnen konden de spelers en supporters nog even van een kopje koffie genieten dat aangeboden werd door het organiserende District.

Omdat er om 10:00 uur nog een speler niet aanwezig was (was verdwaald) is er even op gewacht zodat we met 12 finalisten van start zouden gaan in de drie verschillende klassen.

 

 

Henk Vos de voorzitter van het district Midden Brabant  kon dus om 10:10 uur zijn welkom uitspreken aan de spelers en de vele supporters en belangstellenden die met hun favorieten waren meegekomen. Zo was de Maasstad sterk vertegenwoordigd met zo’n 20 man, maar ook uit andere plaatsen waren er vele supporters die hun spelers wilden bijstaan in de zo felbegeerde titel van ‘’ Kampioen van Nederland ‘’ voor velen toch de kers op de taart in het spel dat biljarten heet.

Zo kon enige tijd later Peter Rijckaert die dit evenement de wedstrijdleider was, de spelers voorstellen in de verschillende klassen en kon er op 3 tafels gestart worden met de eerste partijen. Deze wedstrijden werden door het arbiterscorps van het District Midden Brabant gearbitreerd, deze heren in het keurig zwarte pak hadden bleek later dan ook geen enkel probleem om alles in goede banen te leiden.

 

 

Door de uitstekende verzorging van de uitbater en zijn crew, van het Biljartcentrum ’t Hartje van Oosterhout, voelden alle mannelijke, maar ook de talrijke vrouwelijke aanwezigen zich prima op hun gemak en genoten zij allen van hoogstaand driebanden spel op de 3 tafels.

Rond de klok van 13:00 uur konden de spelers, arbiters, schrijvers en organisatie zich tegoed doen aan een uitstekende lunch welke stond opgesteld voor de gasten.

Na de lunch werden de wedstrijden weer begonnen en zo kon men om ± 17:00 met het uitreiken van de prijzen beginnen.

 

 

In de 1e klasse werd Kees Kalkman uit Poortugaal, onder de rook van Rotterdam, Nederlands kampioen Driebanden klein dag biljarten. Kees speelde in zijn 4 partijen een moyenne van 0,695, mede dankzij de hoogste serie van de dag van 7 caramboles.

In de 2e klasse won Harrie Aarts uit Vlijmen het kampioenschap (0.551) terwijl Dick van Wageningen uit Rotterdam met 0.415 kampioen van de 3e klasse werd.

Voorafgaande aan de huldiging en na dankzegging door de voorzitter aan alle vrijwilligers, spelers, arbiters, supporters en natuurlijk de uitbater Seyfi en zijn personeel die op een voortreffelijke wijze het een ieder zo goed mogelijk naar de zin heeft gemaakt. Ook de spelers hadden niets anders dan lof over dit kampioenschap en over de accommodatie en het materiaal, het was dan ook een ware happening.

De laatste woorden van de voorzitter van het district Midden Brabant waren dan ook, een stad als Oosterhout met een Biljartcentrum als ’t Hartje van Oosterhout met 10 biljarts, De Eekhoorn een biljartcentrum waar vele grote evenementen plaatsvinden, de Bussel die weer helemaal in het teken staat met diverse toernooien in de Biljartsport, en dat er weer jeugd clinics worden georganiseerd, dan zou Oosterhout zomaar eens de biljartstad van Nederland kunnen worden.

Wij komen hier graag en blijven hier komen ook volgend jaar weer, aldus een blije voorzitter.

 

Tekst en foto’s: Henk Vos

Dagbiljarten Districten NK
Volg ons online