Verbouwing fraai Arnhems biljartcentrum voltooid

Twee Arnhemse biljartcentra komen voortaan samen onder het dak van de Snelpost

11 augustus 2023

Wie zich in een vlaag van verstandsverbijstering tussen de krioelende mensen op de Arnhemse Klarendalseweg begeeft, zou niet vermoeden dat zich op honderd meter afstand achter de Albert Heijn aan de Agnietenstraat 88, het pand van een modern biljartcentrum bevindt.

 

 

Samenvoeging

Twee Arnhemse biljartcentra komen voortaan samen onder het dak van de Snelpost, daarom was er een verbouwing nodig. "Wij zijn in 2022 al begonnen met de plannen voor de verbouw", legt Jochem van der Zee uit. "Dan weet je dat je overal tegenaan kan lopen, maar dat het zo ingrijpend zou zijn, hadden we niet verwacht."

Alles is onder handen genomen en omgetoverd tot een moderne versie van een sjieke biljartclub. De Snelpost beschikt nu over twee grote biljartzalen; een zaal met zes kleine tafels en een zaal met vier matchtafels.

En na maanden van ingrijpende verbouwingen hebben de laatste werklui De Snelpost verlaten.

 

 

Vernieuwen

Eerder constateerden we al dat er veel bruine kroegen en buurtcafés, met Perzische tapijtjes op de tafel en een biljart midden in de zaak verdwijnen, de jeugd nog amper naar buiten wil – en daarmee de sport vergrijst en hun ledenbestand zien teruglopen – én biljartcentra die vernieuwen, zonder tradities uit het oog te verliezen. De Snelpost behoort tot de laatste categorie en dat werpt zijn vruchten af.

Uitbaters Frans Joostink, Jochem van der Zee en Henk Schreurs constateren zelfs een groei en grote interesse: “Met het oog op de sluiting van cafés merken wij momenteel ook een toename van geïnteresseerde biljarters, afkomstig vanuit de wijde omtrek. Het gegeven dat wij elke dag open zijn en vaak zeer druk bezochte avonden hebben is juist ook voor hun een mooi moment om te kunnen beoordelen of ons biljartcentrum iets voor hen is.”

Dat klinkt heel erg fraai en u krijgt dankzij de foto’s een aardige indruk, maar het is natuurlijk veel aardiger om alle veranderingen met eigen ogen te aanschouwen.

 

 

 

Tekst: Arnoud de Vries
Foto’s © 2023 / Arnoud de Vries


 
Biljartzalen/clubs/lokaliteiten Mooi/bijzonder Vernieuwing
Volg ons online