Veelgestelde vragen n.a.v. Corona maatregelen; update 15 dec

Updates in FAQ n.a.v. meest recente coronamaatregelen

15 december 2020

Hieronder treft u een overzicht aan met de meest gestelde vragen naar aanleiding van de maatregelen welke op 14 december zijn aangekondigd. Klik hier voor een compleet overzicht van NOC*NSF met vragen en antwoorden in relatie tot de sport.
 

Zijn competities en wedstrijden toegestaan?
Wedstrijden en competities zijn niet toegestaan, dit geldt voor zowel jeugd als volwassenen in alle sporten, uitgezonderd de nationale selectiesporters, enkele topcompetities en betaald voetbal. Dit geldt dus niet alleen voor KNBB-wedstrijden maar voor alle wedstrijden!

Zijn andere vormen van sporten (zoals vrijspelen/trainen) toegestaan?
Nee, want binnensport is niet toegestaan.

Kan er (recreatief) gesport worden in horecagelegenheden? Zijn zogenaamde ‘horecasporten’ mogelijk in sportkantines en sportaccommodaties?
Alle accommodaties waar binnensport plaatsvindt zijn gesloten. Dit geldt voor horecaaccommodaties, sportkantines en sportaccommodaties.
Er is beperkt ruimte geboden voor Buurthuizen waar voor kwetsbare groepen zoals ouderen activiteiten georganiseerd worden. Dit kunnen ook biljartactiviteiten zijn. Maar hiervoor geldt dat de gemeente toestemming moet geven. Ons advies is dan ook aan beheerders van buurthuizen om in gesprek met de gemeente te gaan.

Staat uw vraag/antwoord er niet bij dan kunt u deze stellen via info@knbb.nl.
Deze pagina is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld, en wordt continu bijgewerkt. Er kunnen geen rechten aan ontleend worden.
Voor meer antwoorden op veelvoorkomende vragen, de FAQ van NOC*NSF raadplegen

 

 

Coronavirus
Volg ons online