Vanavond eerste wedstrijd: Eekhoorn-Prinsen

Op Camping De Eekhoorn wordt de eerste wedstrijd in de serie play-offs gespeeld, maandagavond vanaf 19.00 uur. Team Eekhoorn speelt thuis tegen HCR Prinsen, de return is op 19 juni in Haarlo. De winnaar van die tweekamp speelt 23 en 24 juni tegen SIS Schoonmaak om het kampioenschap van de Buffalo league.

14 mei 2018

OOSTERHOUT - De Brabantse biljartfans van Team Eekhoorn en de meegereisde supporters van HCR Prinsen maken zich op voor een echte kraker. In de biljartarena van Camping De Eekhoorn in Oosterhout gaat vanavond (maandag 14 mei) het play-off gala van start om uiteindelijk de kampioen van de Buffalo league, de eredivisie driebanden aan te wijzen. Team Eekhoorn en HCR Prinsen spelen de eerste wedstrijd van een tweekamp, op dinsdag 19 juni volgt de return in Haarlo. De winnaar over twee wedstrijden staat op 23 en 24 juni in Doetinchem tegenover SIS Schoonmaak uit Den Haag, de koploper van de reguliere competitie.

 

 

Jerry Hermans, campinghouder en zelf speler van Team Eekhoorn, verwacht vanavond een prachtig sfeertje en mooie, enerverende partijen. De Haarloërs zijn met Dick Jaspers, Eddy Leppens, Anno de Kleine en Jelle Pijl lichtjes favoriet tegen de Brabanders met Frans van Kuyk, Kurt Ceulemans, Kenny Miatton en Jerry Hermans. De competitie spreekt niettemin in het voordeel van De Eekhoorn, dat zowel in eigen huis als uit in Haarlo met 6-2 won. ,,We gaan ook nu weer uit van eigen kracht en kijken niet naar de tegenstander'', kijkt Jerry Hermans vooruit. ,,We hebben van sterke teams gewonnen en van zwakkere teams verloren. Het maakt dus eigenlijk niet uit tegen wie we spelen, we zorgen dat we er klaar voor zijn en rekenen op de steun van ons trouwe publiek.''

Frans van Kuyk, de kopman van het team en doorgaans geen groot redenaar, heeft er zelfs een treffende voorbeschouwing aan gewijd. ,,Waarom hebben wij de play-offs gehaald? Omdat we een team zijn, omdat we onze vitamines voor de wedstrijd krijgen. Omdat we een goed arbiterskorps hebben. Omdat we een trouwe supportersclub hebben. Omdat we goed worden behandeld door de familie Hermans. Dankjewel Arie, Bianca, Jerry, Jony, Marsha, dankjewel jongens.''

De eerste wedstrijd van de tweekamp start vanavond om 19.00 uur met de partijen Miatton-De Kleine en Hermans-Pijl. Daarna volgen rond 21.00 uur: Jaspers-Van Kuyk en Leppens-Ceulemans.

Kozoom komt langs voor interviews en zal op facebook de tussenstanden doorgeven.

Tekst: Frits Bakker
Affiche: De Eekhoorn

 

Buffalo League Driebanden
Volg ons online