Vanavond de kraker: HCR Prinsen-Team Eekhoorn

De return van de halve finale in de Nederlandse eredivisie, de Buffalo League: vanaf 19.00 uur live op Kozoom. De winnaar speelt zaterdag en zondag om de landstitel tegen SIS Schoonmaak.

19 juni 2018

HAARLO - De laatste stap naar de grote finale in de play-offs van de Nederlandse eredivisie driebanden wordt vanavond (dinsdag 19 juni) gezet. De twee teams die in de Buffalo league in het spoor van de koploper SIS Schoonmaak eindigden, treffen elkaar vandaag in de return in de biljartarena van HCR Prinsen. De tegenstander is Team Eekhout, de eerste wedstrijd eindigde in 4-4. De Haarlo'ers hebben een voorsprong in caramboles: 150-123. Het thuisteam speelt vanzelfsprekend op volle sterkte, want Dinand Prinsen, de teamleider, heeft zijn zinnen gezet op een kampioenschap en wil niets aan het toeval overlaten. Dat betekent dat Dick Jaspers, de wereldtopper die zo vol in de schijnwerpers stond tijdens de World Cup in Blankenberge, het team zal leiden. De Brabander verkeert in een ongekende vorm en is vol vertrouwen.

Eddy Leppens is de nummer twee van HCR Prinsen. De Belg was de absolute uitblinker in de vorige ontmoeting, waarin hij tegen Kurt Ceulemans een riante voorsprong in caramboles op het bord zette voor zijn team. Leppens heeft een ongelukkige World Cup achter zich. Hij verloor van Semih Sayginer op één carambole na twee missers op het eind in moeilijke posities.

Anno de Kleine en Jelle Pijl zijn de nummers drie en vier, die in de vorige ontmoeting in Oosterhout voor de pauze werden verslagen. Dick Jaspers en Eddy Leppens brachten daarna de partij in balans.

Het Brabantse team is in de winning mood na een prachtig succes op Thessaloniki in een internationaal toernooi. Teamleider Erik van Woerkom zag zijn team daar schitteren in de samenstelling die ook vanavond aan het biljart komt. Frans van Kuyk die een paar hoogstaande partijen liet zien in Thessaloniki, Kurt Ceulemans, Kenny Miatton en Jerry Hermans.

De vraag is: zou Kurt Ceulemans hersteld zijn van een week waarin hij tropendagen maakte als organisator van de World Cup in Blankenberge. Meer dan eens liep hij in de vroege morgenuren nog wat verdwaasd rond en verzuchtte: ,,Het was vier uur vannacht en ik moest weer om zeven uur hier zijn.'' Die korte nachten, met als hoogtepunt een geweldige spelersparty in Het Witte Paard, leken de rasorganisator niet te kunnen slopen. Kurt Ceulemans bleef scherp tot het eind en heeft met zijn toernooi één van de beste World Cups van de laatste jaren neergezet.

Vandaag reist hij met zijn team naar het verre Haarlo in de wetenschap dat Team Eekhoorn twee keer in de competitie heeft gewonnen van Prinsen. Het wordt spannend dus, in het Prinsen home. Het gaat tenslotte allemaal om een plaats in de finale tegen SIS Schoonmaak, de Hagenaars die zich rustig kunnen voorbereiden op de tweekamp waar het kampioenschap op het spel staat. De wedstrijd wordt zaterdag en zondag in De Veemarkt in Doetinchem gespeeld. Vanavond in HCR Prinsen begint de wedstrijd om 19.00 uur, live uitgezonden op Kozoom.

De finalewedstrijden in De Veemarkt beginnen zaterdag om 19.30, de tweede wedstrijd zondag om 18.30 uur, ook live uitgezonden op Kozoom.

De partijen:
Jelle Pijl-Jerry Hermans
Anno de Kleine-Kenny Miatton
Eddy Leppens-Kurt Ceulemans
Dick Jaspers-Frans van Kuyk.

Tekst Frits Bakker

Foto Dick Jaspers: Stefan Osnabrug

 

 

Buffalo League Driebanden
Volg ons online