Van 151 teams naar een bekerfinale met 8

De acht teams die zich hebben geplaatst voor de JBS KNBB Bekerfinale verzamelen volgende week vanaf woensdag 3 tot en met zaterdag 6 april in Rosmalen. Het bekertoernooi is in het voortraject gestart met 151 teams, de overgebleven 8 teams spelen voor de nationale beker voor teams. De KNBB verwacht een grote opkomst van fans en toeschouwers in het Theater Perron-3, waar zo'n 225 zitplaatsen zijn. Kozoom zendt de wedstrijden uit.

27 maart 2024

 

Naar de JBS KNBB Bekerfinale? Reserveer hier uw tickets.

 

ROSMALEN – Zes van de zeven teams uit de top van de Nederlandse eredivisie maken zich op voor de KNBB bekerfinale, die volgende week van woensdag 3 tot en met zaterdag 6 april wordt gespeeld in het Brabantse Rosmalen wordt gehouden. De kampioen en titelhouder SIS Schoonmaak voert het veld van 8 teams aan met het tweede team van Dallinga als de grote outsider. De KNBB hoopt op volle tribunes met fans en supporters in het Rosmalense Theater Perron-3, waar zo’n 225 zitplaatsen zijn. Onder de kopmannen bij de teams: Eddy Merckx, Glenn Hofman, Jeffrey Jorissen, Peter Ceulemans en Dave Christiani.

De lange marathon van wedstrijden in de aanloop heeft voor het uiteindelijke finaleveld geleid. In totaal deden 151 teams mee aan de voorselectie. Er zijn 147 wedstrijden gespeeld door heel het land. De Stichting BEN is de organisator in samenwerking met de KNBB Sectie driebanden. De acht teams spelen in sets tegen elkaar voor de vier posities in de halve finales. SIS Schoonmaak, Cues&Darts/Xtreme, Dekker/AP Sprundel en Burgmans Biljarts gaan de strijd aan in de ene groep, de andere vier teams zijn Team Eekhoorn, Bousema Lochem/JBScues.nl, Aartsbouw Sprundel en Dallinga 2.

 


 

 

De teams doen een gooi naar het podium in sterke opstellingen. Zo speelt SIS Schoonmaak met Eddy Merckx, Jean van Erp, Raimon Burgman, Raymund Swertz en Martien van der Spoel. Cues&Darts is zeker ook een kanshebber met Glenn Hofman, Ruben Legazpi, Pierre Soumagne, Huub Wilkowski en Jack van Peer. Team Eekhoorn zet Peter Ceulemans, Frans van Kuyk, Kurt Ceulemans, Jerry Hermans en Adrie Demming in.

Het team van Dekker/AP Sprundel kent geen verrassingen in de line-up. Het komt met de vaste vier spelers, dus met Dave Christiani, Barry van Beers, Gerwin Valentijn en Henk Blauwblomme. Voor Bousema Lochem komen in actie Jeffrey Jorissen, Johan Loncelle, Gökhan Salman en Frans van Schaik. Burgmans Biljarts heeft Anno de Kleine als kopman en verder Bart Ceulemans, Marco Janssen en Johan Royers. Het andere team uit Sprundel, Aartsbouw, vat de KNBB bekerfinale aan met Ronny Brants, Dirk Weeremans, Tom Persyn en Ad Broeders. En dan is er nog het team van Dallinga 2, dat zich zo verrassend tussen de bekende teams kon plaatsen. De Zeeuwen schakelden in de laatste ronde onder andere HCR Prinsen uit.

Richard de Bruin is de bekendste speler, Michael Vink is bekend uit de Grand Prix toernooien. De twee andere spelers zijn David de Vlieger en Dion Bergmans.

Van de bekende teams werd Dallinga 1 uitgeschakeld door Burgmans Biljarts en ST Zundert door Team Nachtwacht. Jorissen miste de plaatsing door verlies tegen Biljartacademie/Jansen Grafimedia (team Forthomme), dat op zijn beurt werd uitgeschakeld in de vijfde ronde door Team Eekhoorn.

Het systeem plaatst op de eerste speeldag, woensdag 3 april, vier teams tegenover elkaar. Donderdag treffen de andere vier teams elkaar in twee wedstrijden. De winnaars gaan naar de halve finale op vrijdag en de finale op zaterdag.

Partijen naar 2 gewonnen sets van 15 punten. Bij gelijke stand in partijpunten (4-4) een Scotch Double van 15 punten voor plaatsing naar halve finale. In die halve finales wordt vrijdag gespeeld naar 2 gewonnen sets, bij gelijke eindstand in partijpunten (4-4) wordt Scotch Double naar 15 punten gespeeld.

Zaterdag in de finale met twee teams spelen vanaf 11.00 uur de nummers 1, 2, 3 en 4 telkens aansluitend tegen elkaar. De volgorde herhaalt zich totdat een van beide teams 9 sets heeft gewonnen. Bij gelijke stand van 8-8 in sets volgt Scotch Double.

Woensdag 3 april

13.00 A tegen B: SIS Schoonmaak-Burgmans Biljarts (spelers 3 en 4)

15.00: C tegen D: Dekker/AP Sprundel-Cues&Darts Xtreme (spelers 3 en 4)

18.00: SIS Schoonmaak-Burgmans Biljarts (spelers 1 en 2)

20.00: Dekker/AP Sprundel-Cues&Darts/Xtreme (spelers 1 en 2).

Donderdag 4 april:

13.00: E tegen F: Team Eekhoorn-Aartsbouw Sprundel (spelers 3 en 4)

15.00: G tegen H: Bousema Lochem/JBSCues.nl-Dallinga 2 (spelers 3 tegen 4)

18.00: E tegen F: Team Eekhoorn-Aartsbouw Sprundel (spelers 1 tegen 2)

20.00: Bousema Lochem-Dallinga 2 (spelers 1 tegen 2).

Vrijdag 5 april: halve finales

13.00, 15.00, 18.00 en 20.00 uur

Zaterdag 6 april: finale vanaf

11.00 uur.

De wedstrijden worden uitgezonden door Kozoom.

 

 

Alle info, deelnemende teams, wedstrijdschema's, links naar uitslagen en livestreams:
https://www.knbb.nl/agenda/jbs-knbb-bekerfinale-2024

 

Tekst: Frits Bakker.
Foto's: Bekerhouder SIS Schoonmaak, Dallinga 2 ©Ton Smilde

Bekerfinale Driebanden KNBB
Volg ons online