Uitleg en verduidelijking sportkantines en biljarten

Uitleg over welke accommodaties onder sportkantines vallen en/of deze voor het spelen van biljarten open mogen zijn.

Antwoord op de eerder door ons gestelde vraag aan NOC*NSF

29 september 2020

Welke accommodaties vallen onder sportkantines, en/of mogen deze voor het spelen van biljarten open zijn*?
 

  • Sportactiviteiten in horeca (bv. een café waar ook gedart wordt). Sportbeoefening kan, zolang aan de regels voor horeca wordt voldaan (max 30 personen etc)
  • Horecasporten in sportkantines (bv een voetbalkantine waar ook gebiljart wordt). Kan niet, want sportkantines zijn dicht;
  • Accommodaties speciaal voor horecasport (bv. een biljartclub). Sportbeoefening kan, maar er mogen geen drankjes gerserveerd worden, want horecafunctie is dicht.

*Advies voor sportaccommodatie en of clubs die in sportkantines spelen om contact op te nemen met de gemeente waarin deze gevestigd is. Er zijn gemeenten die onder voorwaarden toesteming geven om toch (zonder gebruik te maken van horeca) open te mogen.

Op basis van de nieuwe maatregelen zijn ook de FAQ’s van NOC*NSF weer aangepast. Er is een nieuwe categorie toegevoegd “Maatregelen per 29 september 18:00 uur”. Vragen als “Ik rijd mijn kind naar een uitwedstrijd, ben ik dan toeschouwer?” en “Wat is de definitie van horeca en de sportkantine” komen hierin terug. Tevens zijn een aantal huidige FAQ’s offline gehaald die met de nieuwe maatregelingen tijdelijk niet van toepassing zijn.  

Bekijk de aangepaste FAQ hier

 

 

Tekst: KNBB
Sfeerfoto: Ton Smilde

Biljartzalen Coronavirus Horeca
Volg ons online