Uitbreiding van NK 9-ball met meer spots

Voor het eerst in jaren gaan meer dan 128 poolspelers meedoen aan een NK-discipline!

Daverend succes voor organisatie, bevestiging hoe poolbiljarten leeft in Nederland, én bewijs dat Sportcafé Alkmaar als nieuwe locatie voor het NK Pool schot in de roos is

14 november 2018

Het is een unicum. Voor het eerst in de huidige structuur van het NK Pool is een speldiscipline volledig uitverkocht! Nog twee weken voor het begin van de discipline 9-ball van het NK Pool zijn beide hoofdrondes al volledig uitverkocht, met ieder 64 vergeven spots. Ook de reservelijst is al flink gevuld. Verschillende spelers moeten vrezen dat ze niet aan deze 9-ball discipline kunnen deelnemen.

 

 

Een daverend succes natuurlijk voor de organisatie, een bevestiging hoe het poolbiljarten leeft in Nederland, én een bewijs dat Sportcafé Alkmaar als nieuwe locatie voor het NK Pool een schot in de roos is.

 

 

Echter, omdat niet kunnen deelnemen haaks staat op de visie van het NK Pool (dit event zou toegankelijk moeten zijn voor alle leden) heeft de NK-organisatie in samenspraak met het sectiebestuur besloten om het toernooi-protocol aan te passen. Indien alle spots van beide hoofdrondes vergeven zijn worden beide hoofdrondes uitgebreid met ieder 32 extra spots. De reservespelers krijgen dan het eerste recht om zich in te schrijven, waarna de inschrijving weer open wordt gesteld voor alle spelers. In totaal kunnen dus bij iedere hoofdronde zich nu dus 96 spelers inschrijven.

Deze derde NK-discipline belooft met de uitbreiding van de hoofdrondes dus een zeer historisch poolmoment te worden: het is jaren geleden dat er meer dan 128 spelers meededen aan een NK-discipline.

 

 

Alles over het NK 9-ball

Van 30 november tot en met 2 december vindt de derde van de vier disciplines van het NK Pool 2018 plaats in Sportcafé Alkmaar. De spelsoort: 9-ball. Op vrijdag 30 november wordt Hoofdronde A gespeeld. Op zaterdag 1 december volgt Hoofdronde B. Per hoofdronde gaan 16 spelers door naar de finaleronde op de zondag. Tijdens de finaleronde wordt bepaald wie het goud, zilver en brons gaat halen van het Nederlands Kampioenschap 9-ball.

De NK-organisatie staat onder leiding van Jok Tang. De crew wordt verder gevormd door Gino De Ruyter (wedstrijdleiding en livescoring), Henk Gessel en Ivan Labrovic (referees), Frederique Rijsdijk en Stefan Osnabrug (fotografen), en Jimmy Worung (live stream via OrangeForks Productions) en Arno Hartman (ICT en materiaal).

Zaalhouder Yucel Hos heeft Sportcafé Alkmaar in optimale gereedheid gebracht Om het NK zo goed mogelijk Te verzorgen. Maar liefst 22 Clash-tafels met nieuwe lakens zijn aanwezig.

 

 

Alle informatie en inschrijven: www.nkpool.nl
Protocol: www.nkpool.nl/protocol

 

Tekst: KNBB Sectie Pool
Foto's ©Stefan Osnabrug

Inschrijven NK Poolbiljart
Volg ons online