Tweede ronde eredivisie met Eekhoorn-derby

Twee teams van De Eekhoorn treffen elkaar op de camping in de tweede ronde van de DKM Tools league, de eredivisie driebanden in Nederland. Het volledige programma voor zondag 20 september vanaf 13.00 uur: alle wedstrijden live op kozoom.com

19 september 2020

OOSTERHOUT - De enige echte derby tussen twee Eekhoorn teams uit Oosterhout (Team Eekhoorn en DKM Tools) wordt zondag gespeeld in de tweede ronde van de DKM Tools league, de eredivisie driebanden in Nederland. De enige echte maestro, good-old Raymond Ceulemans, komt weer eens in actie, twee Belgische topspelers treffen elkaar (Merckx-Forthomme) en twee debutanten maken hun entrée: de Fransman Adrien Tachoire en de nog jonge Belg Stef van Hees.

 

 

Drie teams kwamen met de maximale winst uit de openingsronde van de DKM Tools league: SIS Schoonmaak, Team Eekhoorn en Dekker Keukens voeren de ranglijst aan, gevolgd door een voorlopig nog lange groep van achtervolgers. De nummer één op moyenne, Team Eekhoorn, staat met Frans van Kuyk, Kurt Ceulemans, Jerry Hermans en Adrie Demming tegenover het andere team van de camping in Oosterhout, DKM Tools, dat een uitstekende start van de competitie heeft gemaakt. SIS Schoonmaak, dat nog niet in de eigen, nieuwe biljartlocatie kan optreden, speelt zijn tweede uitwedstrijd op rij, nu in D'n Hoek in Zundert, waar onder andere Eddy Merckx tegenover Roland Forthomme staat en Sam van Etten tegen Raymund Swertz speelt.

Aartsbouw Sprundel komt thuis in actie, onder meer met de Belgische ontmoeting tussen Ronny Brants en Johan Loncelle. Adrien Tachoire, voormalig wereldkampioen bij de junioren, speelt tegen Frans van Schaik.

Dallinga.com zet zijn wereldvedette in voor eigen publiek in Sluiskil tegen A1 Biljarts, dat een andere voormalige wereldtopper in de gelederen heeft: Richard Bitalis.

Bij de huisderby in De Eekhoorn starten de teams bijna op volle sterkte. Alleen Peter Ceulemans is er niet bij door verplichtingen in de Duitse bundesliga.

DKM Tools league, speelronde 2

Zondag 20 september (13.00):

Aartsbouw Sprundel-Bousema Lochem
Ronny Brants-Johan Loncelle
Dirk Weeremans-Anno de Kleine
Adrien Tachoire-Frans van Schaik
Ludo Kools-Stefan Lenting

Dallinga.com-A1 Biljarts
Peter De Backer-Jelle Pijl
Steven van Acker-Richard Bitalis
Raymond Ceulemans-Rudy de Laet
Berry Dallinga-Kay de Zwart

Team Eekhoorn-DKM Tools
Frans van Kuyk-Roland Uijtdewillegen
Kurt Ceulemans-Jack Wijnen
Jerry Hermans-Eddy Willems
Adrie Demming-Joey de Kok

J&F Auto's-‘t Hartje van Oosterhout
Jeffrey Jorissen-Davy van Havere
Barry van Beers-Harrie van de Ven
Therese Klompenhouwer-Frank Martens
Herman van Daalen-Ad Broeders

Dekker Keukens-‘t Ivoor
Ad Koorevaar-Dave Christiani
Gerwin Valentijn-Huub Wilkowski
John Tijssens-Wesley de Jaeger
Henk Blauwblomme-Stef van Hees

STZ Zundert-SIS Schoonmaak
Roland Forthomme-Eddy Merckx
Francis Forton-Jean van Erp
Rik van Beers-Martien van der Spoel
Sam van Etten-Raymund Swertz

Tekst Frits Bakker

Foto De Eekhoorn

 

 

 

 

Bakker, Frits DKM Tools League Driebanden
Volg ons online