Tweede kwalificatie NK Chinese 8-Ball uitverkocht

Volle bak zondag 1 juli in The Pool Pit, Lelystad

27 juni 2018

Op meerdere plaatsen in Nederland worden vanaf begin juni kwalificaties gespeeld voor het eerste NK Chinese 8-ball ooit op Nederlandse bodem. Chinese 8-ball is uiterst groot in Azië, met veel publiek en zeer grote prijzenpotten, maar was in Nederland nog relatief onbekend. Tot nu toe!

De eerste kwalificatie voor het NK Chinese 8-ball vond plaats op 2 juni in Pool and Billiards Delft, en trok nog ‘slechts’ 18 deelnemers. De tweede kwalificatie, op zondag 1 juli 2018 in The Pool Pit in Lelystad, is met 32 spelers inmiddels volledig uitverkocht!

En dit is niet voor niets. De winnaar van deze kwalificatie wint, bovenop het prijzengeld en de kwalificatie voor het eerste NK Chinese 8-ball, entree en vliegticket voor de Joy World Chinese 8-Ball Master Qualifier in Shuangyashan, Heilongjiang City, China!

Bij de eerste kwalificatie in Delft werd het jonge toptalent Jan van Lierop eerste, voor de ervaren Rienus Gennissen. Vanwege familieomstandigheden kon Van Lierop helaas niet naar Siping, China; zijn vervanger is Gennissen.

Van Lierop zal ook deze tweede kwalificatie in Lelystad weer meedoen, in de hoop alsnog kwalificatie voor China af te dwingen. En, om zich te kwalificeren voor het eerste NK Chinese 8-ball, waarbij de winnaar ontvangt: een vliegticket, hotel en deelname aan de World Chinese 8-Ball Masters 2019 in Quinhuangdao.

 

 

Prachtige prijzenpot bij kwalificaties

Omdat Chinese 8-ball vanuit China groot wordt gepromoot, kan de spelers een prachtige prijzenpot worden aangeboden. Van het prijzengeld gaat 75% naar de kwalificaties, en 25% naar de finale – die hoogstwaarschijnlijk op 3 en 4 november gaat plaatsvinden. Al het prijzengeld wordt dus uitgekeerd. Maar dit prijzengeld is niet alles.

Bij alle kwalificaties plaatsen de beste vier spelers zich voor het NK, waar bovenop het prijzengeld een vliegticket, hotel en deelname aan de World Chinese 8-Ball Masters 2019 in Quinhuangdao wordt weggegeven.

Bovendien worden alle winnaars van de eerste drie kwalificaties uitgezonden naar 8-ball evenementen in China, in resp. Siping Jilin, Shuangyashan en Xiushui. (vliegticket en inschrijfgeld worden vergoed) Allemaal evenementen waar naast de te winnen prijzengelden ook kwalificatie voor de World Chinese 8-Ball Masters mogelijk is!

Misschien wel de mooiste prijs van allemaal: de eerste winnaar van het NK Chinese 8-Ball ontvangt een vliegticket, hotel en deelname aan de World Chinese 8-Ball Masters 2019 in Quinhuangdao! Gewoon gratis, bovenop het prijzengeld. Een evenement dat dit jaar nog een prijzenpot had van liefst €250.000!

Om onze Nederlandse spelers ook daadwerkelijk kans te geven om ervaring op te doen op Chinese 8-ball tafels, krijgen alle spelers die zich kwalificeren voor een evenement in China gratis speeltijd op de eerste Chinese 8-ball die Nederland rijk is, in CTO Zuid in Eindhoven, tevens de officiële trainingslocatie van Nederlandse talenten.

Al met al, een prachtig prijzenpakket! Zeker omdat er een maximum is van 32 spelers per kwalificatie. En gezien het relatief grote aantal te winnen prijzen, zijn een aantal spelers al actief bezig zich te verdiepen in Chinese 8-ball, om zo hun kansen op het prijzengeld of uitzending naar China te maximaliseren.

 

 

Inschrijving + informatie kwalificaties

Informatiepagina eerste kwalificatie in Delft (2 juni):
https://www.poolbiljarten.nl/prestatiesport/chinese-8ball/nk-kwalificatie-1-delft

Inschrijfpagina eerste kwalificatie in Delft (2 juni):
https://cuescore.com/tournament/Chinese+8+ball+Eerste+Kwalificatie+NK/2587233 

Informatiepagina tweede kwalificatie Lelystad (1 juli):
https://www.poolbiljarten.nl/prestatiesport/chinese-8ball/nk-kwalificatie-2-lelystad

Informatiepagina derde kwalificatie Utrecht (15 september):
https://www.poolbiljarten.nl/prestatiesport/chinese-8ball/nk-kwalificatie-3-utrecht

Informatiepagina vierde kwalificatie Beek (14 oktober):
https://www.poolbiljarten.nl/prestatiesport/chinese-8ball/nk-kwalificatie-4-beek

Informatiepagina finale (3/4 november):
https://www.poolbiljarten.nl/prestatiesport/chinese-8ball/nk-finale-chinese-8ball

 

 

Overige links

Nieuwsartikel over eerste Chinese 8-ball kwalificatie:
https://www.poolbiljarten.nl/nieuws/van-lierop-wint-eerste-chinese-8ball-event-nederland

Nieuwsartikel over Chinese 8-ball:
https://www.knbb.nl/nieuws/chinese-8ball-komt-naar-nederland

Vaste pagina over Chinese 8-ball (met als subpagina’s o.a. spelregels & alle kwalificaties):
https://www.poolbiljarten.nl/prestatiesport/chinese-8ball

Chinese Pool Lierop, Jan van
Volg ons online