Twee voormalig NL winnaars bij “Legends” editie WPM

Jubileumeditie op Gibraltar van World Pool Masters voor zowel Alex Lely als Niels Feijen in teken van comeback

01 maart 2018

De 25e editie van de World Pool Masters in het Victoria Stadium, Gibraltar vindt plaats van 2-4 maart. Het heeft als titel meegekregen de “Legends” editie, waaronder twee legendes uit Nederland: Alex Lely en Niels Feijen. Beide zijn voormalig winnaars van dit evenement.

 

 

Alex Lely won in 1999, redelijk aan het begin van zijn carrière, direct een “major”. Hij versloeg in dat toernooi de toen al legendarische Filipijnen Francisco Bustamante en in de finale de “GOAT” Efren Reyes. En passant wist hij zich ook te ontdoen van de regerend wereldkampioen Kunihiko Takahashi uit Japan. Het jaar erop haalde hij overigens wederom de finale, maar moest daarin buigen voor de veelvraat van dit toernooi, 6-voudig World Pool Master Ralf Souquet (GER).

Niels Feijen won in 2013 de World Pool Masters. Het was voor Niels het startsein van een weergaloze serie toernooioverwinningen die hem in het mondiale poolbiljart van een hele goede speler tot een absolute topper maakte, bekroond met de WK 9-ball titel in Qatar in 2014. Hij won de finale van de World Pool Masters in Engeland van thuisfavoriet, en wereldkampioen van 2012, Darren Appleton (GBR). 

 

 

Voor beide Nederlanders staat het toernooi in het teken van de comeback.

Lely is dit jaar “back with a vengeance”. Na jarenlang als coach, met zo af en toe eens een toernooitje tussendoor, is hij dit jaar vastbesloten de wereld te laten zien dat de oude krijger het nog niet verleerd is. Met zijn vorm zit het wel goed, getuige zijn live op Facebook vertoonde 308 serie in straightpool, waarmee hij zich op de Nederlandse all time high lijst weer tussen Feijen (416) en Van den Berg (293) heeft genesteld.

Feijen maakt zijn comeback na een slepende elleboogblessure die hem maandenlang aan de kant heeft gehouden en waardoor hij afgelopen jaar ook de Mosconi Cup heeft moeten missen. Zijn vorm is onbekend omdat hij eigenlijk pas afgelopen week groen licht kreeg van de arts om te spelen.

Feijen speelt vrijdagavond de 2e wedstrijd tegen de Raj Hundal (IND, WPM 2005)

Lely speelt zaterdagavond de 1e wedstrijd tegen Alex Pagulayan (CAN, WPM 2008 WC9 2004)

 

Website: http://www.matchroompool.com/world-pool-masters/

 

Tekst: KNBB Sectie Pool

Foto’s ©Stefan Osnabrug

Feijen, Niels Internationaal Poolbiljart
Volg ons online