Twee teams met maximale winst in eredivisie

Dave Christiani op eerste speeldag uitblinker met 40 in 14, Gerwin Valentijn met serie van 15.

09 september 2019

BOXTEL/MAARSSEN - De Buffalo league liet op de eerste dag van de competitie twee uitblinkende spelers zien, de maximale winst voor Dekker Keukens en STZ Zundert, een gelijkspel tussen HCR Prinsen en Dallinga en een teleurstellende start voor Team Eekhoorn. Dave Christiani, in de wedstrijd tussen 't Ivoor en SIS Schoonmaak, speelde zijn partij tegen Jean van Erp uit met 40-37 in 14 beurten. Gerwin Valentijn schitterde voor Dekker Keukens, dat met 8-0 won van Team Eekhoorn, met een serie van 15.

Dave Christiani schitterde met series van 9, 8 en 6 tegen Jean van Erp, maar erkende na afloop dat hij op het eind van de partij een beetje geluk had gehad. ,,Mijn tegenstander kwam heel sterk terug, maar ik had een tikje meer geluk'', zei de Limburger, die met veel vertrouwen uit de zomerstop is gekomen. ,,Ik heb weer een tafel thuis, een mooie ruimte en ik kan tussen mijn lessen door nu weer dagelijks trainen. Daarom ben ik heel blij met deze eerste partij, hoewel het weer jammer is dat mijn team met 6-2 heeft verloren.''

Gerwin Valentijn koesterde het geluk van een 8-0 overwinning voor zijn team tegen Eekhoorn, dat tot de kanshebbers voor de play-offs wordt gerekend. Gerwin Valentijn, die een wat mindere zomer heeft gehad en zelden heeft kunnen trainen, voerde het team aan met een voortreffelijke partij tegen Peter Ceulemans. ,,We gingen eerst gelijk op, maar zo rond de 11e/12e beurt maakte ik 16 en 7 achter elkaar. Dat bleek de beslissing te zijn in de partij. Ik kwam vijftien punten voor en heb het niet meer weggegeven (40-24 in 20).''

De Hagenaars van SIS repareerden de schade dank zij Raimond Burgman (winst tegen Wilkowski met 40-34), Jeffrey Jorissen (verslaat Roofthooft met 40-31 in 26) en Martien van der Spoel, die debuteerde met winst op Jack van Peer, 40-24 in 30 beurten. STZ Zundert ondervond weinig tegenstand van debutant DKM Tools en zegevierde met de maximale cijfers. De Brabanders waren sterk op de tafels 1 tot en met 3: Roland Forthomme in 27 beurten, Barry van Beers in 22, Rik van Beers in 27. De botsing tussen de twee jongeren, Sam van Etten en Joey de Kok, eindigde in een ruime overwinning voor de Noord-Hollander Van Etten: 40-30 in 43.

De andere winnaars van het Dekkers team, Ad Koorevaar (tegen Frans van Kuyk), John Tijssens (tegen Kurt Ceulemans) en Paul Bruijstens (tegen Jerry Hermans) troffen een opvallend zwakke tegenstander in Team Eekhoorn, dat slechts 104 caramboles maakte in 125 beurten.

HCR Prinsen en Dallinga deelden de matchpunten. Voor de pauze won Steven van Acker van Anno de Kleine (40-36 in 31) en Raymund Swertz in de beste partij van Berry Dallinga (40-12 in 24). Jean Paul de Kraker zette Dallinga op winst door Jelle Pijl te verslaan (40-19 in 37), maar Jef Philipoom zette het thuisteam gelijk door winst op Peter De Backer (40-30 in 27).

's Lands Welvaren debuteerde met 5-3 verlies in eigen huis tegen 't Hartje van Oosterhout door een remise in de laatste partij tussen Dirk Weeremans en Davy van Havere (40-40 in 35). Bousema Lochem won de uitwedstrijd tegen A1 Biljarts met 6-2 dank zij Johan Loncelle, die Christian Rudolph met 40-38 versloeg in 35 beurten.

Tekst: Frits Bakker

Foto Gerwin Valentijn (Arnoud de Vries)

 

Buffalo League Driebanden
Volg ons online