Twee Nederlandse teams in finaleronde Europacup

SIS Schoonmaak als poulewinnaar, L&B Ledermode als beste nummer twee van de poules

09 juni 2018

PORTO - Het Deense team van BK Gröndal heeft een andere favoriet voor het Europacup podium een pijnlijk verlies toegebracht. Dion Nelin, Jacob Haack Sörensen en Brian Knudsen speelden de Franse kampioen La Baule uit het toernooi met 8-0. De Denen waren stuk voor stuk in topvorm en demonstreerden dat met hoge series en moyennes. Dion Nelin schitterde tegen Caudron (40-31 in 16), Jacob Haack Sörensen was een klasse beter dan Bury (40-13 in 17), Brian Knudsen was meedogenloos voor De Bruijn (40-14 in 17) en Tonny Carlsen was een koele killer voor Mikael Devogelaere. Het was de partij waar het meest naar werd uitgekeken, maar Gröndal overklaste La Baule op alle fronten. Twee Nederlandse teams hebben zich geplaatst voor de finaleronde met 8 teams: SIS Schoonmaak als poulewinnaar, L&B Ledermode als beste nummer twee van de zes groepen.

De reacties van de Deense hoofdrolspelers na afloop:
Dion Nelin: ,,Ik ben supergelukkig, vooral met de manier waarop we wonnen.''
Jacob Haack-Sörensen: ,,Wat mooi dat we zo'n prestatie leveren als het echt nodig is.''
Brian Knudsen: ,,Prachtig, zo'n overtuigende winst tegen een sterk team.''
Tonny Carlsen: ,,Wat een fantastisch team.''

De overwinning, omdat een remise al genoeg was voor plaatsing, tekende zich halverwege al af, omdat Jacob Haack-Sörensen en Brian Knudsen superieur waren tegen Jérémy Bury en Jean Paul de Bruijn. Voor Sörensen stond 21-6, 36-11 en aan het eind 40-14 op het scorebord, voor Knudsen 8-1, 20-8 en 40-14. Frédéric Caudron had wel zicht op de winst tot 29-29, leidde nog met 31-29, maar in twee beurten (10 en 1) maakte Nelin een eind aan de partij. Tonny Carlsen was ook formidabel aan het eind tegen Devogelaere: bij 32-28 achter, ging de Deen uit met 12. BK Gröndal derhalve een onbedreigde winnaar voor Cartagena, dat zijn laatste wedstrijd won met 8-0 en La Baule nog voorbijging op de tweede plaats.

SIS Schoonmaak had zich weliswaar al geplaatst voor de finales, maar had toch een lastige laatste ronde tegen BC Deurne. De 73-jarige Ludo Dielis speelde met drie overwinningen voor zijn team een hoofdrol. In de laatste sessie versloeg de Belg zelfs zijn kopman bij Deurne, Glenn Hofman, met 40-16 in 17 beurten. Daarmee realiseerde Dielis één van de beste partijen van het toernooi met 2.352 gemiddeld. Raimond Burgman versloeg zijn tegenstander in 37 beurten, Jeffrey Jorissen was de sterkste Hagenaar met winst in 30 beurten.

De Spanjaarden van Paiporta waren met twee overwinningen en een remise in de laatste partij tegen Elversberg poulewinnaar met 5 matchpunten. Javier Palazón versloeg zijn landgenoot en Spaans kampioen Ruben Legazpi met 40-29 in 21 beurten. L&B knokte voor zijn laatste kansen en versloeg Poruba met 6-2. Alleen Dave Christiani verloor voor de Nederlanders met 40-39 van Radovan Hajek.

De Turken van Tekstil wonnen hun laatste wedstrijd tegen Ekvita met 8-0 onder meer door een fantastische partij van Tayfun Tasdemir, die Radek Novak versloeg met 40-11 in 11 beurten. Murat Naci Coklu won zijn wedstrijd in 19 beurten. Varde verloor in zijn poule verrassend met 6-2 van ASD Billiards Cafe, Laxou won met 8-0 van Zürich.

De finalepoules voor zaterdag:

Poule A:

FC Porto

BK Gröndal

Mecidiyeköy

L&B Ledermode

Poule B:

Tekstil BSK

SIS Schoonmaak

CB Paiporta

Laxou

Driebanden Internationaal
Volg ons online