Twee Nederlandse deelnemers voor WK driebanden in Egypte

De meeste spelers voor het Wereldkampioenschap driebanden dat in december in Egypte wordt gespeeld, zijn bekendgemaakt door de wereldbond. Voor Nederland komen Dick Jaspers en Ludo Kools in actie. Het WK wordt gespeeld in de week na de World Cup, die ook in het Egyptische resort wordt gespeeld en waarnaar meer Nederlanders afreizen.

01 november 2021

SHARM EL SHEIKH - Twee jaar na de wereldtitel, die Torbjörn Blomdahl in de Deense stad Randers veroverde, mag de 59-jarige Zweed die titel in Sharm El Sheikh (Egypte) van 7-11 december verdedigen. De lange pandemie zonder grote toernooien staat de organisatie van het meest begeerde kampioenschap dit jaar niet meer in de weg. De wereldbond zal deze weken 48 spelers uit de verschillende werelddelen een uitnodiging sturen. Voor Nederland komen Dick Jaspers als geplaatste speler in actie en Ludo Kools als de Nederlandse kampioen. Jeffrey Jorissen is tweede reserve.

Van de 48 spelers komen behalve de kampioen de beste 16 spelers van de wereldranglijst naar het WK aangevuld met, 13 Europese, 8 Amerikaanse, 5 Aziatische, 3 Afrikaanse spelers en twee spelers met een wildcard van de organisatie. Alleen de Aziatische en Amerikaanse spelers zijn nog niet bekend. De Europese spelers zijn aangewezen, met één speler, doorgaans de kampioen, per land.

De Turkse spelers hebben met vijf de grootste vertegenwoordiging: Tayfun Tasdemir, Semih Sayginer, Murat Naci Coklu en Lütfi Cenet van de geplaatste spelers uit de ranglijst en Can Capak als speler die zijn land mag vertegenwoordigen. Van de andere Europese landen komen de Belgen met drie spelers (Eddy Merckx, Roland Forthomme en Peter Ceulemans), Nederland heeft Dick Jaspers en Ludo Kools, voor Zweden spelen Torbjörn Blomdahl en Michael Nilsson, voor Spanje spelen Dani Sánchez en Ruben Legazpi, voor Duitsland zijn Martin Horn en Ronny Lindemann uitgenodigd, voor Italië spelen Marco Zanetti en Alessio D'Agata, voor Frankrijk zijn dat Jérémy Bury en Gwendal Maréchal, voor Denemarken reizen Dion Nelin en Jacob Haack Sörensen af naar het WK.

De Koreanen hebben voorlopig HaengJik Kim, Sung-Won Choi en Jung-Han Heo in het veld van deelnemers. Daar komen de spelers die de Aziatische federatie aanwijst nog bij. De UMB verwacht binnenkort ook de opgave van de Amerikaanse deelnemers.

Voor de Afrikaanse en Midden Oosten federatie zijn drie spelers aangewezen: Mohsen Fouda uit Egypte, Mashhour Abu Tayeh uit Jordanië en Yasser Shehayeb uit Libanon. De twee wildcards van de organisatie zijn voor Yousef Ossama en Riad Nady uit Egypte, dat met Sameh Sidhom als geplaatste speler in totaal vier spelers in het veld van 48 heeft.

 

De spelers die automatisch zijn geplaatst zijn:
Torbjörn Blomdahl (Zweden)
Dick Jaspers (Nederland)
Marco Zanetti (Italië)
Eddy Merckx (België)
Tayfun Tasdemir (Turkije)
Dani Sánchez (Spanje)
HaengJik Kim (Korea)
Sameh Sidhom (Egypte)
Semih Sayginer (Turkije)
Murat Naci Coklu (Turkije)
Martin Horn (Duitsland)
Jérémy Bury (Frankrijk)
Lütfi Cenet (Turkije)
Sung-Won Choi (Korea)
Jung-Han Heo (Korea)
Dion Nelin (Denemarken)
Roland Forthomme (België)

De Europese spelers per land:
Ruben Legazpi (Spanje)
Ludo Kools (Nederland)
Jacob Haack Sörensen (Denemarken)
Peter Ceulemans (België)
Can Capak (Turkije)
Nikos Polychronopoulos (Griekenland)
Ronny Lindemann (Duitsland)
Martin Bohac (Tsjechië)
Arnim Kahofer (Oostenrijk)
Manuel Rui Costa (Portugal)
Gwendal Maréchal (Frankrijk)
Alessio D'Agata (Italië)
Michael Nilsson (Zweden).

(Reserves zijn Cetin Behzat (Zwitserland), Jeffrey Jorissen (Nederland), Thomas Andersen (Denemarken), Francis Forton (België), Kostas Kokkoris (Griekenland).

De Afrikaanse spelers:
Mohsen Fouda (Egypte)
Mashhour Abu Tayeh (Jordanië)
Yassser Shehayeb (Libanon).

De twee wildcards van de organisatie:
Youssef Ossama (Egypte)
Riad Nady (Egypte).

Het toernooi wordt gespeeld in Park Regency Sharm El Sheikh Resort.
De toernooidirecteur is Mohamed Souliman.

Tekst: Frits Bakker

Foto: het WK resort in Sharm El Sheikh

 

 

 

Driebanden Internationaal Jaspers, Dick
Volg ons online