Twee Nederlanders in Europa Cup finale

De Nederlander Sam van Etten is één van de drie spelers in het Duitse team van DBC Bochum, het team dat dit weekend de titel verdedigt in de Europacup voor teams in de klassieke spelen.

Raymund Swertz speelt voor het Franse team van Douarnenez Sport.

17 april 2018

BOCHUM - De Duitse club DBC Bochum, met zijn grote palmares als team in de klassieke disciplines, is komend weekend (20-22 april) de organisator van de Europa Cup in de klassieke spelsoorten. Het thuisteam met de Nederlander Sam van Etten en de Duitsers Thomas Nockemann en Ludger Havlik, verdedigt de titel die vorig jaar werd gewonnen in Praag. De Europese zege vorig jaar in de finale tegen Ronchin was het grootste succes in de 92-jarige geschiedenis van de club. Raymund Swertz is de andere kader- en bandstootspecialist die in actie komt. De Limburger speelt voor het Franse team van Douarnenez Sport.

Zes teams met specialisten in de klassieke disciplines strijden om de titel. Het thuis spelende Bochum is ingedeeld met de Franse teams van Oissel en Chartres. In Poule B speelt het Spaanse Vic ook tegen twee Franse tegenstanders: Douarnenez en Ronchin.

 

 

De Duitsers behoren tot de favorieten met Sam van Etten, Thomas Nockemann en Ludger Havlik. Het Franse team van Oissel speelt met Pierre Martory, Benedict Deziles-Legros en Johann Petit. Voor Chartres komen in actie Willy Gérimont, Xavier Gretillat en Jacky Justitie. De Spanjaarden van Vic starten in de andere groep met Raul Cuenca, Esteve Mata en Joan Espinasa. De opstelling van Ronchin: Jean-François Florent Brahim Djoubri en Bernard Villiers en Douarnenez doet een gooi naar het podium met Raymond Swertz, Pierre Soumagne en Gregory le Deventec.

De groepsdeling

Groep A:

DBC Bochum (DE): Sam van Etten, Thomas Nockemann, Ludger Havlik

Biljart Club de Oissel (FR): Legros, Martory, Petit

Biljartclub Chartrain (FR): Gerimont, Gretillat, Justitie

Groep B:

Club Billar Vic (ES): Cuenca, Espinasa, Mata

Douarnenez Sport Biljart (FR): Le Deventec, Soumagne, Swertz

BCCO Ronchin (FR): Djoubri, Florent, Villiers

 

De eerste partijen zijn op 20 april om 16.00 uur tussen Chartres en Oissel en om 19.00 uur tussen Douarnenez en Ronchin. Het toernooi gaat vrijdag van start, de finales zijn zondag in de Bochumer Rundhalle. De wedstrijden worden live uitgezonden door kozoom.com.

 

Alles over de Coupe d'Europe (poster, uitslagen, links)

 

Tekst: Frits Bakker

 

Etten, Sam van Swertz, Raymund
Volg ons online