Trainingsstage jonge talenten in Tilburg

Voor een zestal jonge Europese biljarttalenten wordt deze dagen een trainingsstage georganiseerd in Tilburg. Twee Nederlandse jongens, een Belg, een Fransman, een Portugees en een Duitser zijn uitgenodigd om trainingen te volgen van Jean Paul de Bruijn en Huub Wilkowski in de biljartarena van Cues&Darts in Tilburg.

28 december 2023

TILBURG – De Nederlandse biljartbond is deze dagen gastheer voor een zestal jonge Europese biljarttalenten. Ze zijn uitgenodigd om drie dagen stage te lopen in het biljartcentrum van Cues&Darts in Tilburg, waar ze trainingen, technische tips en aanwijzingen krijgen van Jean Paul de Bruijn en Huub Wilkowski.

De zes spelers komen uit Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Portugal. Amir Ibraimov (15), de jongste van twee broers uit Duitsland, is één van de grote, jonge talenten, die een tweede plaats behaalde op het laatste Wereldkampioenschap. Hij toont zich bijzonder verheugd met de Nederlandse uitnodiging.

Amir: ,,De Europese bond doet veel voor onze ontwikkeling en behalve de Grand Prix toernooien krijgen we nu deze driedaagse trainingsstage. De trainers geven tips en aanwijzingen, bijvoorbeeld hoe we bepaalde posities anders en beter kunnen spelen. Het is enorm leerzaam naast de trainingen die we in eigen land krijgen.’’

Voor de zes spelers, die twee lange trainingen per dag krijgen, zijn tussendoor ook andere activiteiten georganiseerd, zoals karten, lasergamen en een pooltoernooi.

De biljarters (foto) op de trainingsstage zijn Joris van ’t Zelfden, Luca Philipoom, Amir Ibraimov, Goncalo Santos, Tangui Duriez en Toon Bollansee (foto van Paul Brekelmans met rechts Jean Paul de Bruijn, de trainer).

 

 

Tekst: Frits Bakker
Foto Paul Brekelmans

Driebanden KNBB
Volg ons online