Topteams Eredivisie in voorlaatste ronde

Drie teams vrijwel zeker volgend seizoen naar andere locatie

14 april 2017

BARNEVELD/OEGSTGEEST – Het team van 123 Biljarts/BCO maakt zich op voor het voorlaatste optreden in de eredivisie topteams en roept supporters op om zaterdag (15 april) de mooie thuiswedstrijd tegen Benelux Biljarts te bezoeken. Want het is niet zo maar een tegenstander met Demi Pattiruhu, Michel van Silfhout en Raymund Swertz die langskomt voor de voorlaatste competitiedag. De oproep van Ronald Filippo is dan ook volkomen terecht.

Wat staat er verder nog op het spel? Etikon is al gekroond tot kampioen en speelt in Barneveld de uitwedstrijd tegen BIOZ/Blitz. Dave Christiani zal niet aanwezig zijn, omdat hij moet aantreden met Eureka Billard in de finale van de play-offs voor de eredivisie driebanden. Etikon komt met zijn superteam: Patrick Niessen, Jean Paul de Bruijn en Frédéric Caudron, omdat teamleider Bennie Deegens de competitie met zo’n groot mogelijke voorsprong wil afsluiten.

Het voortbestaan van Etikon (onder een andere naam) is nog altijd niet zeker. Bennie Deegens: ,,We hebben toestemming om in België te spelen, maar Patrick Niessen houdt zich nog volop bezig met de sponsoring. Dat moeten we nog even afwachten.’’

 

 

Benelux Biljarts krijgt volgend seizoen een nieuwe locatie en vertrekt uit Afferden. Het team, dat in dezelfde samenstelling blijft spelen, verhuist naar De Posthoorn, een eetcafé met zalencentrum in Haps, net over de Maas bij Cuijk. Raymund Swertz: ,,We kregen een nieuwe aanbieding en gaan in het nieuwe lokaal van Erwin en Ilona Verstegen spelen. Benelux Biljarts blijft onze sponsor.’’

The City speelt een thuiswedstrijd tegen Wennekes.nl, een treffen met de hoogste positie in de middenmoot als inzet. Topteam ’t Ottertje strijdt met Benelux Biljarts om een top-drie plaats en speelt de thuiswedstrijd tegen Egbersbeek.nl/BC Arnhem, dat volgend seizoen ook naar een andere locatie moet uitkijken. Biljart Centrum Arnhem sluit per 1 juli 2017 zijn deuren.

Het programma voor zaterdag 15 april:

123 Biljarts/BCO-Benelux Biljarts/Snellen Horeca Service
Topteam ’t Ottertje-Egbersbeek.nl/BC Arnhem
The City-Wennekes.nl
BIOS/Blitz Optiek-Etikon

Zaterdag 22 april:
Etikon-Topteam ’t Ottertje
Benelux Bilarts/Snellen Horeca Service-BIOS Blitz Optiek
123 Biljarts/BCO-The City
Wennekes.nl-Egbersbeek.nl/BC Arnhem

Tekst: Frits Bakker

Foto Etikon ©Henry Thijssen

Carambole/libre Competitie Eredivisie/Topklasse
Volg ons online