Topteamcompetitie: eerste speeldag seizoen 2022-2023

Twee teams van Hazelaar houden elkaar in evenwicht; goede start van ABC ’t Töpke en Egbersbeek

12 september 2022

Voor de Topteamcompetitie is de Hazelaar te Rosmalen met maar liefst vijf teams (2 ere en 3 eerste) “the place to be”.

Op de eerste speeldag van het seizoen, ontmoette kampioen Hazelaar 1 het team van Hazelaar XL Box.

Zonder de internationale toppers de Bruijn en Swertz, had het thuisteam met Jordy Kanters (47/2) Gert-Jan Veldhuizen (71/2) en invaller Eric Dericks (Band) een valse start. Johan Devos (47/2), Peter de Bree (71/2) en Robert van Stevendaal (band) wonnen allen hun partijen.

Het tweede deel zag nu een strijdend Hazelaar 1 dat na wederom verlies van Gert-Jan Veldhuizen tegen de uitstekend spelende Peter de Bree, stevig van zich afbeet. Jordy Kanters gaf de omslag door zijn partij in de 3e beurt met een maximale serie van 200 uit te spelen.

Matchwinner werd uiteindelijk Eric Dericks die terugkwam tegen Robert van Stevendaal uit een flinke achterstand. Eric tikte als eerste de 100 caramboles uit.

  

Betekende dat beide Hazelaar teams bleven steken op twee punten. De top van de ranglijst in de Topteamcompetitie wordt gevormd door Egbersbeek en ABC ’t Töpke, beide met vier punten. Laatstgenoemde was imponerend met twee 0-6 overwinningen uit bij Carambole/Disc. Egbersbeek hield de punten in eigen huis met 4-2 en 5-1 overwinningen op BIOS/Biljartfabriek.

 

 

De Topteamcompetitie seizoen 2022-2023 heeft vooralsnog geen naamgever. Interesse om met uw bedrijf of organisatie te fungeren als naamgever? Stuur een mail naar info@knbb.nl o.v.v. Topteamcompetitie, en wij nemen contact met u op.

 

Tekst & foto’s Hazelaar: Henry Thijssen
Overige tekst: KNBB

 

Carambole/libre Kader Topteamcompetitie
Volg ons online