Topspanning in Topteamcompetitie

Goede generale voor Hazelaar 1 in aanloop naar de kraker van komend weekend, uit bij BC de Biljartacademie

23 december 2023

Ze geven elkaar al een tijdje niet veel toe: Hazelaar 1 en BC de Biljartacademie. Toch, in aanloop naar de misschien wel voor de landstitel beslissende kraker van zaterdag 30 december Biljartacademie-Hazelaar 1, tankte het sterrenteam uit Rosmalen (zelfs zonder Raymund Swertz en Jean Paul de Bruijn) vertrouwen door duidelijke winst tegen Hazelaar XL Box, terwijl Biljartacademie averij opliep tegen het sterke Dibo/The City.

 Archieffoto's Raymund Swertz & Jean Paul de Bruijn ©Henry Thijssen

 

Hoe Hazelaar 1 het deed tegen Hazelaar XL Box, in de vaak voorkomende opstelling Gert-Jan Veldhuizen 71/2, Jordy Kanters 47/2 en Eric Dericks bandstoten, wel de uitslag vertelt het verhaal: 6-0 en 4-2 winst.

 


Fotocollage ©Henry Thijssen
 

In de woorden van Henry Thijssen:

In de biljartarena van de Hazelaar te Rosmalen, treffen de Hazelaar 1 en Hazelaar XL Box elkaar. Voor de Hazelaar 1 komen uit Gert-Jan Veldhuizen 71/2, Jordy Kanters 47/2 en Eric Dericks band. Hazelaar XL Box met Peter de Bree (71/2), Francis Forton (band) en Johan Devos (47/2).

Het eerste deel wordt een duidelijke 6-0 overwinning voor Hazelaar 1. Gert-Jan Veldhuizen wint van Peter de Bree, Jordy Kanters wint van Johan Devos en Eric Dericks wint knap het bandstoten van Francis Forton in slechts 12 beurten.

 

Actiebeelden Hazelaar 1-Hazelaar XL Box (16 december 2023) ©Henry Thijssen

 

Nadat Gert-Jan ook zijn tweede partij van Peter wint, in vijf beurten en de eerste in zeven, is het afwachten of de volle winst wordt behaald.

Halverwege de partijen zijn de XL mannen goed bezig. Johan wint met een prima partij 47/2 ondanks een serie van 124 van Jordy. Francis heeft na 7 beurten een ruime voorsprong van 51 - 12.

Echter dan toont Eric karakter en komt steeds dichter bij. In de 13e beurt is de voorsprong geslonken tot 66 - 60. Met series van 26, 2 en 12 trekt Eric de partij naar zich toe en wordt matchwinnaar voor Hazelaar 1.

 

Volle winst dus op 16 december 2023 voor Hazelaar 1 - maar dat gold niet voor het uiterst sterke team van de Biljartacademie. Zij wisten vooraf dat uit bij nummer 3 Dido/The City twee keer winst zeker niet gegarandeerd was - en dit bleek ook zo.

Uiteindelijk werd het 6-0 winst en 2-4 verlies, met tweemaal zeer knappe winst van Dennis Timmers tegen Michel van Silfhout. Maar Micha van Bochem en Jos Bongers hadden naast hun winstpartij ook allebei een verliespartij – en dit kostte de Biljartacademie twee dure punten in de strijd om de titel.

 

 

Nu wacht voor koploper Hazelaar 1 dus op 30 december BC de Biljartacademie, uit in Sittard. Drie maanden ervoor, op 30 september in Rosmalen, hielden beide partijen elkaar nog in evenwicht. Uitgangspositie vooraf: Hazelaar 1 14-23, Biljartacademie 14-22. Zie hier hoe dicht alles in de top bij elkaar ligt.

Topspanning in de Topteamcompetitie!

 

Tekst: KNBB
Wedstrijdverslag Hazelaar 1-Hazelaar XL Box: Henry Thijssen
Foto’s: Henry Thijssen
Uitgelichte foto Biljartacademie Sittard ©Biljartacademie


 

Bandstoten Competitie Kader
Volg ons online