Top drie schittert met maximale cijfers

SIS Schoonmaak, L&B Ledermode en HCR Prinsen halen maximale score op zesde speeldag van eredivisie

21 oktober 2018

DEN HAAG/HAARLO - De top drie van de eredivisie driebanden, met SIS Schoonmaak aan kop, blijft na de zesde speelronde onveranderd. De Hagenaars wonnen met 8-0 van A1 Biljarts en om de suprematie van de koplopers nog meer glans te geven, kwamen ook L&B Ledermode (tegen Burgmans) en HCR Prinsen (tegen Dallinga) met maximale overwinningen uit dit zesde weekend. De grootste verrassing kwam uit het verre oosten: Bousema Lochem versloeg Team Eekhoorn met 6-2 en heeft zich comfortabel in de top vijf gevestigd.

De beste partijen kwamen op naam van Roland Forthomme, Eddie Leppens, Stefan Galla en Jeffrey Jorissen, drie buitenlanders en één Nederlander, die net boven en net onder de twee gemiddeld speelden. De overwinning van Zundert op 't Ivoor was uiteindelijk te danken aan Forthomme, die de Fransman Jérôme Barbeillon versloeg met 40-35 in 17 beurten. Eddie Leppens zette de kroon op het werk voor Prinsen in de partij tegen Jean Paul de Bruijn (40-32 in 18).

SIS Schoonmaak werd geen moment bedreigd door A1 Biljarts met overwinningen van Glenn Hofman op Martien van der Spoel, Jean van Erp op Richard Bitalis, Raimond Burgman op Kay de Zwart en Jeffrey Jorissen op Addy Wienk. Voor Prinsen bleven Leppens, De Kleine, Pijl en Swertz ruim aan de goede kant van de score tegen De Bruijn, Van Acker, Van Nijnatten en Saver.

Zonder Caudron, die net als Jaspers in Duitsland speelde, bleek Dallinga weer een uiterst kwetsbaar team, dat ternauwernood aanklampt bij de middenmoot. Dat geldt niet voor Aardexpress (7-1 verlies tegen Hartje/Van Wanrooy). 't Ivoor had weer een voortreffelijke Huub Wilkowski in het team, die Barry van Beers versloeg met 40-25 in 22 beurten. Dat bleek niet voldoende, want Zundert behaalde de 6-2 winst op de andere tafels.

Burgmans Biljarts blijft op een schamel punt uit zes wedstrijden na de opnieuw kansloze 8-0 nederlaag tegen L&B Ledermode. De verschillen in de onderlinge partijen waren groot. Alleen Janssen en Bart Ceulemans peelden ronde de 1 gemiddeld, Van Manen en Roijers bleven daar ruimschoots onder.

Team Eekhoorn blijft met twee matchpunten in de kelder van de eredivisie ronddobberen. De Brabanders werden met 6-2 afgetroefd door Bousema Lochem, dat in Stefan Galla zijn beste man had: winst op Frans van Kuyk met 40-30 in 20 beurten. Sander Jonen was belangrijk voor zijn team dankzij een zwaarbevochten winst op Jerry Hermans: 40-39 in 42. Frans van Schaik leed voor Bousema zijn eerste verliespartij.

 

 

Tekst: Frits Bakker

Foto Sander Jonen (Stefan Osnabrug)

Buffalo League Driebanden
Volg ons online