Tom Temmink Nederlands Kampioen Libre Topklasse

Reclame voor biljartsport in Oegstgeest; Stefan Hoen tweede, Nick Dudink derde

14 januari 2019

In het weekend van 12-13 januari 2019 vond in de fantastische ambiance van het Biljartcentrum Oegstgeest de finale plaats in het libre van de klasse 35,00 tot 60,00 gemiddeld. Het werd een reclame voor de biljartsport.

Biljartvereniging BCO De beste keus had haar best gedaan om het de spelers goed naar de zin te maken, maar de spelers moesten het zelf op het groene laken doen, en hoe!. Op de nieuwe lakens was het wennen maar Temmink startte goed met winst in vijf beurten op Hoen. Derksen verschalkte Gantvoort in acht beurten met een slotserie van 157, Dudink finishte sterk met 167 en 55 in beurt negen en tien en Toorneman wist in beurt negen een remise af te dwingen tegen Van Dopperen met een serie in de nabeurt van 186.

Na een aangeboden gezamenlijke lunch waarin de goede onderlinge sfeer duidelijk werd, kon de strijd worden voortgezet. In de tweede ronde waren de spelers gewend en volgden partijen in 3, 3, 3 en 4 beurten. Ook in ronde drie werden weinig beurten gebruikt en toen na de derde partij “de rook was opgetrokken” was er nog een gezamenlijke snack aangeboden om even terug te blikken op deze dag.

Conclusie was dat op zondag een plek op het erepodium voor vier personen open stond, t.w. uit poule A: Derksen en Dudink en uit poule B: Temmink en Hoen. Voor de anderen resteerde de strijd om de plaatsen vijf tot en met acht. Ingevolge het nieuwe systeem kwamen hiervoor twee nieuwe poules.

Het werd een heerlijk “dessert” waarin de serie americain op alle tafels eer werd aangedaan. Van Dopperen won in drie beurten van Spakman en Toorneman in tien van Gantvoort. Hoen hield kans op podium door winst op Derksen met slotserie 252 terwijl Temmink, na 281-27, met een serie van 273 Dudink voor kon blijven.

In de laatste ronde voor de definitieve plaatsing liet Van Dopperen zien dat hij het spelletje goed beheerst. Vanaf de acquit tegen Gantvoort maakte hij met 275 zijn partij uit en werd daardoor vijfde. Gantvoort bleef nu achtste. Door de winst van Toorneman op Spakman werden zij respectievelijk zesde en zevende. In de finalepoule miste Dudink de acquit en zag Hoen 112 punten maken. Dudink ging er voor staan en in een prima gespeelde serie stopte hij niet voordat de 300 was gehaald. Hoen maakte nog elf in de nabeurt.

In de directe confrontatie om de eerste plaats miste Derksen de acquit en scoorde Temmink een serie van 195. Daarna was het in de vierde beurt dat Temmink met 43 de partij uit maakte en zijn eerste plaats veilig stelde. Door het geweld van de andere partijen zakte Derksen nu naar de vierde plaats en gingen Hoen en Dudink hem voor op de plaatsen twee en drie.

 

 

Namens de vereniging waren het wedstrijdleider Co Zwetsloot en voorzitter Ben Duivenvoorde die de spelers toespraken over hun prestaties en een aandenken aanboden in de vorm van wijn en een ingelijste foto. Een extra aandenktrofee én wijn was er ook voor Tommie van Dopperen voor zijn één-beurtpartij en voor Nick Dudink voor de hoogste serie van 300. Ook werd het arbiterscorps niet vergeten; voor ieder was er een finalefoto.

De officiële huldiging van Tom Temmink als kampioen van Nederland vond plaats door bondsafgevaardigde Piet Verhaar die dit met gepaste woorden vergezeld liet gaan. Tevens zei hij onder de indruk te zijn van de mooie accommodatie, de verzorging van BCO en het prima optreden van de arbiters. Een oorkonde voor de vereniging BCO voor de organisatie overhandigde hij aan Duivenvoorde. Bij monde van de kampioen werd namens de spelers dank uitgesproken voor het prima materiaal, de goede zorgen, het arbiterscorps en de medewerkers van de vereniging BCO. De vereniging BCO De beste keus kan, samen met de medewerkende leden, weer terugkijken op een zeer geslaagd evenement.

 

 

Naam

Car

Brt

Moy.

HS

1

T. Temmink (Zetten)

1425

24

59,37

273

2

S. Hoen (Grave)

1072

20

53,60

252

3

N. Dudink (Blokker)

1135

26

43,65

300

4

Th. Derksen (Grave)

1040

24

43,33

219

5

T. v. Dopperen (IJsselstein)

893

21

42,52

275

6

J. Toorneman (Hattem)

937

35

26,77

186

7

F. Spakman (Groningen)

718

29

24,75

170

8

W. Gantvoort (Spijkenisse)

385

25

15,40

85

 

Alle informatie over NK Libre Klein Topklasse

 

Tekst: Ben Duivenvoorde
Foto: Erepodium met: 2. Stefan Hoen, 1. Kampioen Tom Temmink, 3 Nick Dudink (van de betrokkenen is toestemming voor plaatsing)

 

Carambole/libre NK
Volg ons online