Toernooi agenda KNBB Sectie Snooker

De toernooi agenda voor de Sectie Snooker is verder aangevuld.

21 december 2022

Zoals in de sectieraad vergadering al aangekondigd is zijn we druk bezig invulling te geven aan de toernooi agenda. Hierbij kijken we naar verschillende formats waarbinnen we de toernooien in de verschillende regio’s van Nederland meer vorm kunnen geven.

 

Dit is een uitdaging want de beschikbare locaties met voldoende tafels zijn beperkt en zijn we daardoor ook vaak gebonden aan een maximum aantal deelnemers per toernooi. We hebben al een flink aantal zaalhouders (en een aantal verenigingen) gesproken en zijn nog in gesprek met een aantal om toekomstige opties te bespreken. De gesprekken zijn positief en op de korte termijn betekent dat we op zondag 22 januari al twee toernooien hebben opgezet in Emmen (ism met de NNRS) en bij de Pompadour in Breda.

 

Emmen is een open toernooi voor KNBB leden maar ook voor niet leden. De organisatie en inschrijving loopt via de NNRS. Via Cuescore is de informatie al bekend gemaakt en houden we de inschrijvingen bij. Het maximum aantal deelnemers ligt op 32.

 

Om onze KNBB leden een alternatief te bieden (qua regio, maar ook gezien het maximum aantal inschrijvingen per toernooi) organiseren we op dezelfde dag ook een toernooi bij de Pompadour te Breda. We zijn erg blij dat we ook samen met deze zaalhouder weer de mogelijkheid hebben om in de regio Brabant toernooien te kunnen organiseren. De Pompadour heeft 6 tafels dus ook hier moeten we met een maximum aantal inschrijvingen (20) werken om de dag leuk te houden qua wacht– en eindtijd.

Meer informatie (en inschrijven) kun je nu al vinden op Cuescore.

 

Op 11 en 12 februari willen we volgens het “Haags open concept” een groot toernooi organiseren in de regio Midden Nederland. Binnen deze regio zijn we nu druk in gesprek met verschillende zaalhouders die deel willen nemen.  We hebben inmiddels toezeggingen van Hippo Hilversum, Snookervereniging Utrecht te Vleuten en Snooker- en Poolcentrum Top te Almere. Met deze locaties kunnen we de kwalificatiedag op de zaterdag via poules verspreid organiseren en het hoofdtoernooi op de zondag vanuit één locatie spelen. Het aantal inschrijvingen zal bepalen welk toernooi format we gaan hanteren en of we een aantal mensen op basis van de KNBB ranking rechtstreeks gaan plaatsen voor het hoofdtoernooi. Kortom de datum staat vast en we verwachten nog 1 of 2 locaties toe te voegen voor de kwalificatiedag.

 

Hetzelfde concept gaan we opzetten voor 4 en 5 maart, maar dan in de regio Noord-Holland. Hiervoor gaan we nog een aantal locaties benaderen. Westend, Zaandam en Snookercentrum Boven ’t IJ, Amsterdam hebben bevestigd om mee te werken.

 

Kortom de agenda vult zich goed voor het komende jaar en we gaan deze data snel bij werken op de KNBB site. Belangrijker is dat iedereen voor zichzelf deze data alvast noteert in de eigen agenda!

Ranking Snooker Toernooien
Volg ons online