Toekomst Nederlands snooker op NK Junioren & Kadetten

Kevin Oei Nederlands Kampioen Junioren, Yannick Pongers Nederlands Kampioen Kadetten

20 mei 2019

Voor de tweede keer op rij heeft Kevin Oei de Nederlandse titel bij de Junioren bemachtigd. Na een knappe overwinning in de laatste poule-wedstrijd op zijn 3,5 jaar jongere broertje Kendrew, die tekende voor de hoogste break (36), pakte Kevin op fabuleuze wijze de zege in een sterke finale tegen Yannick Pongers.

In het eerste frame stond Kevin 21 achter met 22 op tafel, maar door een strakke clearance pakte hij toch het eerste frame. In frame twee waren de rollen omgekeerd en toonde Yannick veerkracht door ook een 22 clearance te maken: 1-1. In het derde bedrijf was Kevin met voorsprong de betere en daarmee was het verzet gebroken. Het laatste frame was geen formaliteit maar werd wel bij Kevin bijgeschreven en met applaus van het publiek werd Kevin vijf minuten later als Kampioen gekroond. Op de foto ontvangt hij de beker uit handen van de beoogde voorzitter van KNBB Sectie Snooker Johan Oenema.

 

 

Met de mooie titel van Kevin Oei was de dag nog niet voorbij in Westend. Aan het einde van een bijzondere dag, met de toekomst van het Nederlandse Snooker in actie, werd Yannick Pongers Nederlands Kampioen bij de Kadetten.
 
In een op en meer golvende finale partij tegen Mika van Berkel, waarbij de twintig-breaks uit alle hoeken en gaten werden geschoten kwam de speler (die eerder al tweede werd bij de junioren) spelend voor SPC Woensel als beste boven drijven (3-1). Uittredend kampioen Hugo van Houten kwam in de poule wat tekort door een kleine vormcrisis. Wel waren er complimenten voor Piet Bogers, de jongste deelnemer (9,5 jaar). Waardering was er ook voor Mika van Berkel, die de hoogste break bij de Kadetten maakte.
 
 
 
 
Tekst & foto's: KNBB Sectie Snooker
Jeugd/Junioren NK Snooker
Volg ons online