Titelverdedigers aanwezig op koningsnummer NK Pool 2017

Marc Bijsterbosch en Tamara Peeters-Rademakers gaan in Thurston, Rotterdam voor prolongatie Nederlands Kampioenschap Poolbiljarten 9-ball

23 november 2017

Aankomend weekend staat het koningsnummer van het NK Pool 2017 op het programma. Dan wordt namelijk het spelsoort 9-ball gespeeld. Traditioneel melden voor dit spelsoort de meeste spelers aan, zo ook dit jaar. Hoofdronde B (zaterdag 25 november) is met 64 inschrijvingen al volledig uitverkocht. Hoofdronde A (vrijdag 24 november) is ook al over de helft qua inschrijvingen. 

 

 

De acht beste spelers van elke hoofdronde plaatsen zich voor de Finaleronde, die op zondag 26 november wordt gehouden. Titelverdediger is regerend Europees kampioen 10-ball Marc Bijsterbosch, die dit jaar zijn titel probeert te prolongeren. Andere titelkandidaten die meedoen zijn o.a. Ivar Saris, Jan van Lierop en Ivo Aarts.

 

 

Op de zondag wordt ook het dames-event van het NK 9-ball gehouden. Ruim 20 spelers zullen dan op jacht gaan naar het goud. Titelhoudster is Tamara Peeters-Rademakers. Zij zal aanwezig zijn om haar titel te verdedigen.

 

 

Tekst: KNBB Sectie Pool/Jok Tang
Foto's ©KNBB Sectie Pool/Frederique Rijsdijk; poster ©Cakti Aswan met foto's Stefan Osnabrug

 

NK Poolbiljart
Volg ons online