Tijd voor Krijt komt naar Brabant

Het maatschappelijke project van de KNBB, met biljarten als middel om ouderen elkaar te laten ontmoeten onder het genot van een kop koffie, is na een succesvolle start in Den Haag en Hoofddorp vanaf woensdagmiddag 2 maart ook actief in Brabant, wekelijks tussen 13:00 en 15:30 bij ontmoetingscentrum Thuis in Rooi in Sint-Oedenrode

14 februari 2022

 

Tijd voor Krijt in Sint-Oedenrode wordt mede mogelijk gemaakt met dank aan het BrabantSport Fonds, en wordt ondersteund door het Ministerie van VWS. Bij de opening in Sint-Oedenrode op 2 maart zal KNBB-directeur Willem La Riviere aanwezig zijn, en tevens Christ van der Smissen - één van Nederlands bekendste (en meest geliefde) biljarters én biljarttrainers uit de geschiedenis. Iemand die het spel geweldig kan uitleggen!

 

 

Passend bij de laagdrempelige activiteiten die in Thuis in Rooi worden georganiseerd zal vanaf 2 maart iedere woensdagmiddag een begeleider (in de termen van Tijd voor Krijt: een aanvoerder) van de KNBB u bekendmaken met de beginselen van het biljartspel. Hier kunt u geheel gratis kennismaken met biljarten, onder het genot van de kop koffie waar Tijd voor Krijt om bekend staat.

 

 

Aanmelden kan bij AnneNel: per mail info@thuisinrooi.nl, of telefonisch 0413786128, het beste tussen dinsdag en donderdag 10:00-16:00. Er zijn geen kosten aan verbonden.

 

 

Over Tijd voor Krijt

Tijd voor Krijt is een sociaal activeringsprogramma van minimaal 10 weken op een locatie waarin biljarten wordt ingezet als middel om ouderen elkaar te laten ontmoeten. Het richt zich op de doelgroep ouderen van 55 jaar en ouder. Het bestaat uit het plaatsen van een mobiele biljarttafel in een sportkantine/buurthuis en het organiseren van laagdrempelige biljart- en sociale activiteiten daaromheen. Een breed onderzoek uitgevoerd door Mulier Instituut moet bijdragen aan de ontwikkeling van de definitieve aanpak en verdere opschaling.

 

 

Over BrabantSport Fonds

Het BrabantSport Fonds is onderdeel van BrabantSport en richt zich volledig op de maatschappelijke impact. BrabantSport maakt Brabant sterker door sport. Vandaag, morgen en overmorgen. Want een provincie mét sport is sterker dan een provincie zonder sport. BrabantSport maakt zich daarom hard voor het allerbeste sportklimaat van Nederland, in de breedste zin van het woord. Dat doet ze voor alle Brabanders, met steun van overheden, Team BrabantSport ambassadeurs, kennisinstellingen, sportbonden en het bedrijfsleven.

#brabantsterkerdoorsport

 

 

Over Thuis in Rooi

Thuis in Rooi is dé ontmoetingsplaats in het centrum van Rooi (Sint-Oedenrode) waar oud, jong, mensen met en zonder beperking, arm en rijk, allochtoon en autochtoon meedoen en zijn verbonden door ontmoeting, werk of activiteiten. De vrijwilligers laten de bezoekers van "Thuis in Rooi" weer samen genieten van de kleine dingen in het leven.

KNBB Lokaal/regionaal Tijd voor Krijt
Volg ons online