Therese voelt zich thuis tussen de Koreanen

Nederlandse wereldkampioene wint ook haar tweede partij in Koreaanse Grand Prix en is dicht bij een plaats in de finale met de beste twee van het toernooi.

14 januari 2021

SEOUL – Ze verraste de Koreaanse verslaggeefster met een paar woorden Koreaans en voelt zich al aardig thuis in het land van de miljoenen biljarters. Therese Klompenhouwer won donderdagmorgen (Nederlandse tijd) haar tweede partij en is al vrijwel zeker van een plaats in de finale. Jieun Han, twee jaar geleden nog een gevreesde tegenstandster in het toernooi in New York, werd verslagen met 3-1 in sets: 7-4 (6), 6-7 (8), 7-1 (4) en 7-4 (4), een gemiddelde van 1.286 tegen 0.800 voor Han. Morgen, vrijdag, weer om 10.00 uur Nederlandse tijd, speelt Therese tegen Jina Kim.

,,Ik had een beter gevoel dan in mijn eerste partij, veel meer zelfvertrouwen en heb me al goed aangepast aan de entourage’’, zei de wereldkampioene na die tweede overwinning, wijzend op de tv-zaal zonder publiek. Ze vertelde de verslaggeefster, dat het vooral door optredens in grote toernooien en kampioenschappen komt dat ze zich snel kan aanpassen. ,,Ik heb geleerd om goed onder spanning te kunnen spelen.’’

De partij tegen Jieun Han ging in de eerste twee sets gelijk op. Therese won de eerste set met 7-4 in 6 beurten en verloor de tweede set na een gemist setpunt met 7-6 in 8. Het derde part was cruciaal: Therese zette op 1-1 de aanval in, maakte onder meer twee mooie punten met contra-effect op de derde band en finishte na een serie van 6 met 7-1. In de laatste set werd het 3-2, kwam ze 4-3 achter en werd het via 6-4 en één gemiste matchbal 7-4 in 4 beurten.

De wedstrijden van de Grand Prix, georganiseerd door Five&Six, zijn in de avonduren om 18.00 en 19.30 Koreaanse tijd ('s morgens 10.00 en 11.30 in Nederland). Therese moet zeker nog één partij winnen om zeker te zijn van de finale met de nummers één en twee van de ranglijst. De Cambodjaanse Sruong Pheavy was op donderdag vrij en is Therese's laatste tegenstander in deze Grand Prix in de studio's van MBC.

Tekst Frits Bakker

Foto: Partij Klompenhouwer-Han

 

 

Driebanden Internationaal Klompenhouwer, Therese
Volg ons online