Therese start met winst in Zuid Korea

Therese Klompenhouwer heeft haar eerste wedstrijd in de Grand Prix met vijf dames in Zuid Korea gewonnen met 3-2. Haar grote concurrente, Sruong Pheavy, bleef twee wedstrijden ongeslagen.

13 januari 2021

SEOUL – Therese Klompenhouwer is in de Grand Prix in Zuid Korea van start gegaan met een moeilijke, maar winnende partij. In een vijfsetter, met korte setjes over 7 caramboles, versloeg de Nederlandse wereldkampioene de eerste Koreaanse tegenstandster: het werd 3-2 tegen Shinyoung Lee, die op de eerste dag van de Grand Prix verloor van Sruong Pheavy.

Het eerste optreden van Therese, die tijdens trainingspartijen hoge gemiddeldes draaide, was minder vloeiend. ,,Ik had op 2-0 in sets moeten komen, maar verspeelde mijn tweede set. Daardoor werd het 2-2 en werd het toch nog spannend’’, reageerde ze later. De beslissende vijfde set ging met 7-4 in vijf beurten naar Klompenhouwer, die de derde set met 7-0 won, maar de vier met 7-0 had verloren. Het gemiddelde van Therese lag net boven de 1 met 1.080.

,,Ik had een beetje moeite met aanpassen aan de tafel’’, gaf Therese commentaar voor de Koreaanse televisie. ,,Bovendien had ik last van de spanning, het was tenslotte mijn eerste partij na drie maanden. Ik hoop dat ik in de volgende ronde beter speel.

Sruong Pheavy, de Cambodjaanse, die een eigen club heeft in Korea, is na twee partijen ongeslagen. Op de eerste dag versloeg ze Shinyoung Lee, die kansloos was met 3-0 (moyennes 1.167/0.188. Jieun Han, de 19-jarige Koreaanse die twee jaar geleden het damestoernooi in New  York won, ging van start met een overwinning op Jina Kim: 3-2.

Op de tweede dag won Sruong Pheavy van Jina Kim. De partij was niet echt boeiend, omdat Kim, die met twee verliespartijen zo goed als uitgeschakeld is, niet kon schitteren: gemiddeldes 0.778/0.440. Morgen, donderdag, speelt Therese weer om 10.00 uur, ze ontmoet Jieu Han, die woensdag vrij was en net als Klompenhouwer één winstpartij heeft uit één gespeelde partij.

De twee beste speelsters, nadat ze elkaar alle vijf hebben getroffen, spelen aan het eind de finale voor de eindwinst.

Tekst: Frits Bakker

Foto: Five&Six

 

 

 

 

 

Driebanden Internationaal Klompenhouwer, Therese
Volg ons online