Therese speelt finale in Seoul om 11.00 uur

Therese Klompenhouwer speelt vanmorgen (zondag 24 januari) om 11.00 uur Nederlandse tijd de finale van de tweede Grand Prix in Seoul. Haar tegenstandster is net als in de eerste gewonnen finale Sruong Pheavy uit Cambodja.

24 januari 2021

SEOUL – Therese Klompenhouwer speelt vanmorgen (zondag) om 11.00 uur de finale van het tweede Grand Prix toernooi voor dames in Seoul. De wereldkampioene ontmoet net als in de eerste Grand Prix de Cambodjaanse Sruong Pheavy, die ze in de eerste finale versloeg met 3-1. De hoofdprijs is 3700 euro.

Het format van deze tweede Grand Prix was anders: knock-out vanaf de start met 5 dames. Therese ontsnapte in de halve finale tegen Jieun Han, die op een 2-2 stand in sets en bij 6-6 een matchbal rakelings mis zag gaan. De Nederlandse benutte daarna de matchbal en plaatste zich voor de finale. Sruong Pheavy won haar halve finale tegen Jina Kim met 3-1.

De mannenfinale in de Grand Prix wordt na de finale van Therese tegen Sruong Pheavy gespeeld en is ook rechtstreeks te volgen op Youtube.

Jung-Han Heo heeft zich geplaatst door een overwinning op HaengJik Kim met 4-2. Juntae Kim en Wan-young Choi spelen nu de andere finale.

Het opvallende van het mannentoernooi, die naar sets van 9 punten spelen, is dat de tijdklok op 20 seconden staat. De spelers moeten razendsnel afstoten.

Therese, die getuige is van de partijen, denkt dat het de eerste keer is dat in een groot toernooi met een klok van 20 seconden wordt gespeeld. ,,Het is heel bijzonder en spectaculair, maar ik vind zelf dat het best te doen is.’’

Tekst: Frits Bakker

Foto: Therese Klompenhouwer

 

 

 

 

Driebanden Internationaal Klompenhouwer, Therese
Volg ons online