Terugblik NK Pool Jeugd & Senioren

Als KNBB gingen we langs bij het NK Jeugd in Woensel om te zien hoe het ervoor staat met onze jonge pooltalenten. Het antwoord: Uitstekend!

Een terugblik in woord & beeld van zowel het NK Jeugd als het NK Senioren, door Rolf Slotboom & Jok Tang

11 mei 2017

Eind april was het aan de Senioren en Jeugd om de medailles te verdelen en spots te verdienen voor het EK 2017, deze zomer in Nederland.

Door de organisatie was naar de mogelijkheid bekeken om het NK Senioren en NK Jeugd op dezelfde data en locatie te organiseren, maar dit bleek helaas niet haalbaar. Het aantal tafels van de speellocatie bleek hierbij de bottleneck te zijn. Minimaal 16 tafels zijn alleen al benodigd voor het NK Senioren. Nederland beschikt helaas niet over een speellocatie met meer dan 20 tafels die voldoen aan de criteria voor een NK. Vandaar dat er dit jaar is gekozen om de twee NK’s op twee verschillende locaties te houden.

 

 

Was dat vervelend? Nee, helemaal niet! In de praktijk bleek de maximale aandacht voor ieder afzonderlijk evenement, dat weer bestaat uit verschillende disciplines (8ball, 9-ball, 10-ball, straight pool), juist veel enthousiasme op te leveren. Zie ook het bovenstaande filmpje/sfeerimpressie van het NK Pool Jeugd 8-ball, of deze mooie foto-impressie door Melissa Rademakers.

Wat was het leuk om al deze jonge poolspelers te zien, met een geweldige combinatie van spelvreugde en een brandende ambitie om de allerbeste te worden. Neem als voorbeeld de pas 16-jarige Jan van Lierop, die al is doorgedrongen tot de Nederlandse top, maar die nog hogere doelen heeft: records breken. Of, de broertjes Pongers die een geweldige finale tegen elkaar speelden. Of de jonge Lynn Pijpers die zeer gefocust zich ten doel stelt de allerbeste te worden.

Terwijl in Woensel de jeugd actief was met als één van de hoogtepunten de excellerende Jan van Lierop, was het Jesse Thehu die huis hield bij de Senioren, in de Distel in Roosendaal.

 

 

Alle informatie over het NK Pool Jeugd & Senioren

Alle uitslagen NK Jeugd & Senioren

YouTube pagina Ivan Labrovic NK Pool Jeugd & Senioren 2017, met opgeslagen live streams

 

 

We vroegen aan Jok Tang van de KNBB Sectie Pool hoe hij het NK Jeugd & Senioren had ervaren. Zijn antwoord kwam in de vorm van dit verslag.

 

Verslag NK Pool Jeugd & Senioren

Van 22 t/m 30 april is het NK Pool Jeugd & Senioren 2017 gespeeld. Het NK is gespeeld op twee locaties: de jeugd trad aan in Poolcentrum Woensel en de senioren in Pool & Biljart centrum De Distel. In totaal hebben 29 jeugdspelers en 61 senioren meegedaan aan de verschillende NK-disciplines (straight-pool, 8-ball, 9-ball en 10-ball). In totaal zijn er 60 medailles en 16 bekers uitgedeeld.

Bij de senioren is Jesse Thehu zowel Nederlands Kampioen Straight-Pool als 8-ball geworden. Verder is Mozes Leeflang Nederlands Kampioen 9-ball en Jim Telfer Nederlands Kampioen 10-ball geworden. Ook goede prestaties zijn er geleverd door Richards Eijmberts (zilver bij straight-pool en brons bij 9-ball) en Rienus Gennissen (zilver bij 8-ball en brons bij straight-pool).

Het NK Pool jeugd is onderverdeeld in drie categorieën: pupillen, junioren en meisjes.

 

 

De grote winnaar bij het NK Pool Junioren is Jan van Lierop. Hij is Nederlands Kampioen geworden bij de disciplines 14.1, 8-ball en 9-ball. Joey Haegmans wint het vierde goud bij de junioren door de titel te pakken bij 10-ball.

Bij het NK Pool Meisjes is Lynn Pijpers de grote winnares. Zij is Nederlands Kampioene geworden bij de disciplines 8-ball, 9-ball en 10-ball. Roxanne Overeem is Nederlands Kampioene geworden bij straight-pool.

Bij het NK Pool Pupillen zijn de Nederlands Kampioenen geworden Quinten Pongers (straight-pool en 9-ball), Yannick Pongers (8-ball) en Mika van Berkel (10-ball).

 

 

Tekst: Rolf Slotboom/Jok Tang

Foto’s ©Melissa Rademakers, poster NK Pool ©Cakti Aswan

 

Jeugd/Junioren NK Poolbiljart
Volg ons online