Teams hunkeren naar start van eredivisie

Start van eredivisie driebanden, Buffalo league, is onvoorspelbaar met veel geïmproviseerde teams: veel sterspelers verblijven in buitenland. ,,We hunkeren naar de nieuwe start.''

07 september 2019

 

NIEUWEGEIN – De eredivisie driebanden mist morgen, zondag 8 september, op de eerste dag van een lang seizoen weliswaar de grote sterren, maar dat maakt het voor de teams niet minder interessant. Met kopmannen als Jean van Erp, Dave Christiani, Roland Forthomme, Frans van Kuyk, Jef Philipoom en Peter De Backer blijft er nog altijd voldoende kwaliteit over om de eerste schiftingen teweeg te brengen. De internationale topspelers (Dick Jaspers, Eddy Merckx, Frédéric Caudron, Torbjörn Blomdahl) verblijven dit weekend in Zuid-Korea. De Nederlandse teamleiders hebben in de voorbeschouwingen aangekondigd, dat ze in deze geïmproviseerde samenstelling ook willen schitteren. ,,We hunkeren naar de nieuwe start van de competitie.''

De favorietenrol wordt op voorhand toegekend aan HCR Prinsen, SIS Schoonmaak, Bousema, Team Eekhoorn en STZ Zundert. De Haarloërs van Prinsen kunnen in de sterkste line-up beschikken over Dick Jaspers, Torbjörn Blomdahl en Eddy Leppens, een dreamteam, maar natuurlijk zal Dinand Prinsen zelden die drie spelers kunnen opstellen. SIS Schoonmaak speelde in de voorgaande jaren meestal met hetzelfde team, maar door het aantrekken van Eddy Merckx zal teamleider Cor Trampe ook af en toe moeten rouleren. Bousema Lochem heeft Murat Naci Coklu en Martin Horn in de selectie. De Duitser is door een val met de racefiets enige tijd uitgeschakeld. Murat Naci Coklu komt voor deze eerste ronde niet over vanuit Turkije, waardoor Johan Loncelle de kopman is. Dallinga reist voor de eerste krachtmeting naar Prinsen, maar zonder Caudron en De Bruijn, die in Korea verblijven.

Team Eekhoorn is één van de teams die het meest met het sterkste viertal zal spelen. Frans van Kuyk, Kurt Ceulemans en Jerry Hermans zijn de vaste krachten, Peter Ceulemans is als versterking aangetrokken. Dave Christiani debuteert voor eigen publiek als kopman van ’t Ivoor en staat in de thuiswedstrijd tegen SIS Schoonmaak tegenover Jean van Erp.  STZ Zundert zal ook in de meeste partijen kunnen beschikken over Roland Forthomme, de broers Barry en Rik van Beers en Sam van Etten. In deze eerste ronde speelt Zundert uit tegen DKM Tools, het tweede team van Eekhoorn. Mooie bijkomstigheid: de twee youngsters van de eredivisie, Joey de Kok en Sam van Etten treffen elkaar in de vernieuwde biljartlocatie op de Oosterhoutse camping.

’s Lands Welvaren, de andere debutant, start met een thuiswedstrijd tegen ’t Hartje van Oosterhout met drie Belgen en een Brabanders: Dirk Weeremans, Ronny Brants, vorig jaar in Duitsland met zijn team nog bekerwinnaar geworden, Francis Forton en Marcel Hopmans. Dekker Keukens, met twee spelers van de vorige kampioen, trapt af tegen Team Eekhoorn.

De opstellingen in de eerste ronde:

’t Ivoor-SIS Schoonmaak

Dave Christiani-Jean van Erp

Huub Wilkowski-Raimond Burgman

Marc Roofthooft-Jeffrey Jorissen

Jack van Peer-Martien van der Spoel

 

A1 Biljarts-Bousema Lochem

Christian Rudolph-Johan Loncelle

Richard Bitalis-Stefan Galla

Kay de Zwart-Wesley de Jaeger

Addy Wienk-Frans van Schaik

 

DKM Tools-STZ Zundert

Roland Uijtdewillegen-Roland Forthomme

Jack Wijnen-Barry van Beers

Eddy Willems-Rik van Beers

Joey de Kok-Sam van Etten

 

Dekker Keukens-Team Eekhoorn

Ad Koorevaar-Frans van Kuyk

Gerwin Valentijn-Peter Ceulemans

John Tijssens-Kurt Ceulemans

Paul Bruijstens-Jerry Hermans

 

HCR Prinsen-Dallinga.com

Jef Philipoom-Peter De Backer

Anno de Kleine-Steven van Acker

Jelle Pijl-Jean Paul de Kraker

Raymund Swertz-Berry Dallinga

 

’s Lands Welvaren-’t Hartje van Oosterhout

Dirk Weeremans-Davy van Havere

Ronny Brants-Ismail Yasin

Francis Forton-Harrie van de Ven

Marcel Hopmans-Frank Martens.

Tekst: Frits Bakker

Foto: Joey de Kok speelt tegen Sam van Etten (Paul Brekelmans)

 

 

Buffalo League Driebanden
Volg ons online