Teams in eredivisie lopen gelijk in slotfase

Twee inhaalwedstrijden in de DKM Tools league hebben het aantal gespeelde wedstrijden in de eredivisie bijna gelijk gezet. Alleen SIS Schoonmaak en Bousema Lochem moeten volgende zaterdag nog een partij inhalen, daarna hebben alle teams nog drie ronden voor de boeg.

18 april 2022

DEN HAAG/OOSTERHOUT - De twaalf teams in de eredivisie driebanden, de DKM Tools league, gaan met gelijke wapens de slotfase van de reguliere competitie in. Zaterdag en zondag werden twee inhaalwedstrijden gespeeld, volgende week volgt alleen nog de inhaalpartij tussen SIS Schoonmaak en Bousema Lochem. Daarna volgt zondag een volledig programma, dat de twaalf teams op 19 wedstrijden brengt met nog drie wedstrijden te spelen in de aanloop naar de play-offs met de beste drie.

 

 

J&F Auto's Den Haag en Team Eekhoorn wonnen dit weekend beide een inhaalwedstrijd tegen 't Hartje van Oosterhout met 6-2. De Hagenaars deden dat in een thuiswedstrijd, waarin Jeffrey Jorissen de beste partij speelde voor het thuisteam en Frank Martens de uitblinker van de dag was met een partij in 22 beurten en een hoogste serie van 17. De Oosterhouters speelden met Ismail Yasin als kopman, die tegen Jorissen tekort kwam met 40-18 in 22. Barry van Beers won van Davy van Havere met 40-33 in 25, Therese Klompenhouwer versloeg Harrie van de Ven met 40-18 in 33 en Frank Martens speelde een mooie partij tegen Herman van Daalen, die hij won met 40-23 in 22.

Zondag kwam 't Hartje opnieuw in actie, nu in een derby, in eigen huis, tegen Team Eekhoorn. Het campingteam van Jerry Hermans won drie van de vier wedstrijden, waarvan één met het kleinst mogelijke verschil: Kurt Ceulemans versloeg Davy van Havere met 40-39 in 25 (serie 11 voor Van Havere). Peter Ceulemans won van Yasin met 40-22 in 26, Glenn Hofman was de enige winnaar voor 't Hartje. De Koreaanse Hagenaar hield Frans van Kuyk achter zich met 40-31 in 27 beurten. Jerry Hermans schaarde zich onder de matchwinnaars door winst op Harrie van de Ven met 40-34 in 27.

 

Tekst: Frits Bakker
Foto Frank Martens

 

 

 

Kozoom League Driebanden
Volg ons online