TeamNL overrompeld door Japan op WK in Viersen

Het Nederlands team met Jean Paul de Bruijn en Jeffrey Jorissen heeft de voorronden van het WK voor landenteams in Viersen niet kunnen overleven. De twee Nederlanders werden in de laatste en beslissende groepswedstrijd met 4-0 verslagen door Japan, dat daardoor met Frankrijk meegaat naar de beste 8 van het toernooi. De Belgen hebben zich als tweede na Zweden in hun poule wel geplaatst.

22 maart 2024

VIERSEN – Het Nederlands team op het WK driebanden voor landenteams heeft de voorronden van het toernooi niet overleefd. Het oranjeteam verloor vrijdagavond vrijwel kansloos van Japan en eindigt daardoor als derde in de groep achter Frankrijk en Japan. Alleen de eerste twee teams gaan door naar de knock-outs met de beste 8 teams. Nederland met Jean Paul de Bruijn en Jeffrey Jorissen mag dus naar huis.
 

 
 
Dat is teleurstellend, omdat het oranje tweetal zeker niet in een van de sterkste poules had geloot. De Nederlanders begonnen met winst tegen het zwakke Jordanië, slaagden er daarna niet in om Frankrijk te verslaan, omdat Jean Paul de Bruijn won van Jérémy Bury en Jeffrey Jorissen verloor van Michael Devogelaere.
 
De derde partij in de groep, op de late vrijdagavond, moest beslissen. Nederland was natuurlijk favoriet tegen Japan, dat nog niet best had gespeeld, maar in deze derde wedstrijd pakte het anders uit.
 
 
Ryuuji Umeda, de voormalige wereldkampioen, maakte zijn partij tegen Jean Paul de Bruijn uit met een geweldige serie van 12. En ook de tweede Japanner, Miyashita, finishte knap tegen Jeffrey Jorissen, waardoor Nederland verloor en met 3 matchpunten eindigde. Frankrijk, dat won van Jordanië, finishte met 5 matchpunten, Japan met 4 door winst op Nederland en Jordanië.
 
Nederland had met 1.272 nog wel het beste moyenne. Frankrijk eindigde met 1.190-, Japan met 1.206.
 
De Belgen hebben zich met Eddy Merckx en Jef Philipoom wel geplaatst voor de volgende ronde. Ze eindigden achter Zweden (Blomdahl/Nilsson) als tweede in hun groep: Zweden met 5 matchpunten, België met 4. In deze groep werd Duitsland uitgeschakeld met 2 matchpunten.
 
 
Tekst: Frits Bakker
Foto's Ryuuji Umeda & TeamNL (Ton Smilde)
 
Driebanden WK
Volg ons online