TeamNL met liefst zes Nederlanders naar WK Pool

Beste poolspelers van de wereld vijf dagen in Milton Keynes, live te zien op Videoland.

Jonge Nederlandse afvaardiging vol vertrouwen

31 mei 2021

Biljartlocaties die hun deuren weer openen, de World Pool Masters op tv met een sprookjesachtig verhaal van de nieuwe Griekse god Kazakis, voorzien van hoogstaand commentaar van eigen bodem door Master van 1999 Alex Lely, de zon die zich uitdrukkelijk laat zien, heerlijk genieten op het terrasje van een strandtent. Het heeft even geduurd, maar poolfans hebben de wind flink in de zeilen met het WK Poolbiljart in het vooruitzicht, dat gespeeld wordt van 6 t/m 10 juni in Milton Keynes (GB).

 

 

Maar wie mag er mee naar Engeland varen? Welnu, Nederland vaardigt maar liefst zes sporters af. Namens TeamNL zullen Niels Feijen, Marc Bijsterbosch, Marco Teutscher, Tim De Ruyter, Jan van Lierop en Ivo Aarts een gooi naar de titel en de bijbehorende $50.000,- doen.

 

 

Voor Feijen (44), in 2014 winnaar van het WK en nog altijd de vaandeldrager van het Nederlandse Poolbiljart, waren bij de eerste drie Matchroom toernooien van 2021, de Championship League Pool, World Cup of Pool en World Pool Masters, ereplaatsen weggelegd. Toch overheerste vooral het gevoel dat er meer in de tank zat bij de Terminator - en geen mooiere gelegenheid dan dit WK om weer eens ouderwets uit te halen! De break wordt belangrijk, groep moet je zien te overleven (het format is op wereldniveau niet heel erg onderscheidend in een race naar 9) en dan twee dagen doorpompen richting de halve finales. De finaledag belooft een spektakel te worden, aangezien op die dag ook weer publiek welkom zal zijn.

Teutscher (29), Bijsterbosch (27) en Aarts (27) zijn jongens van de gouden generatie. Programmamanager Maarten Combrink: “Deze sporters hebben nadrukkelijk aan de boom geschud in hun periode in de Talentenselectie, maar zijn nu op een leeftijd dat potentie kan worden omgezet in een plek in de annalen van de sport. Het leven is kort, je moment is nu, dit soort gedachten zal bij hen zeker leven nadat ze eerder dit jaar veel te vroeg afscheid hebben moeten nemen van een ander lid van die groep, voormalig Europees jeugdkampioen Etienne Hekkelman.”

De Ruyter (25) en van Lierop (21) maken hun debuut op het WK. Van Lierop in een eerste reactie op zijn uitnodiging voor het WK: “Een droom die werkelijkheid is geworden!” De kenmerkende bravoure van de benjamin van de oranjedelegatie is echter snel weer terug als hij in memorie brengt dat hij de regerend wereldkampioen Fedor Gorst (RUS) in 2017 nog versloeg in de finale van het EK 9-ball (U19). “Ik ben in vorm en ik ga er gewoon voor!”

 

 

Alles over het WK Pool 2021

Het WK Pool 2021 heeft een totale prijzenpot van liefst $250.000, waarvan $50.000 voor de winnaar, en heeft 128 van de beste spelers van de wereld. Titelverdediger is Fedor Gorst. De laatste Nederlandse winnaar is Niels Feijen – hij won dit event in 2014. Organisator is Matchroom Sport.

Alles over de deelnemers, het schema en de historie vindt u via de website van Matchroom World Pool Championship.

 

WK Pool live te volgen op Videoland

Videoland, de video-on-demanddienst van RTL Nederland, heeft besloten het WK Pool 2021, ook wel de World Pool Championship, zeer uitgebreid live te gaan uitzenden. Tussen 6 en 10 juni zijn zowel de middagsessies als de avondsessies in zijn geheel live te zien. Zie hier het complete uitzendschema.

Live, en gratis – want iedereen die nog geen Videoland heeft kan Videoland 14 dagen gratis op proef nemen.

 

Partners: TeamNL , FILA Teamwear – Sportconfex , Nederlandse Loterij

 

Tekst: KNBB Sectie Pool
Foto Niels Feijen/banner
World pool Championship: Matchroom
Foto Jan van Lierop: Stefan Osnabrug

 

Feijen, Niels Poolbiljart WK
Volg ons online