TeamNL junioren naar Grand Prix in nieuwe outfit

Drie Nederlandse junioren in het driebanden, Joris van 't Zelfden, Joeri Wilkowski en Luca Philipoom zijn vandaag, vrijdag, van start gegaan in de Longoni Next Gen Grand Prix in het Tsjechische Ostrava. Het drietal speelt in de nieuwe TeamNL outfit, waarin ook de nationale poolspelers spelen.

24 november 2023

OSTRAVA – Het jeugdige team NL met drie junioren is vandaag, vrijdag, in een nieuwe outfit van start gegaan in de Longoni NEXT GEN GRAND PRIX driebanden, die dit weekend wordt gespeeld. Twintig junioren onder 21 jaar nemen deel in een toernooi met Europese topspelers.

Joris van ’t Zelfden (20), Luca Philipoom (15) en Joeri Wilkowski (12) spelen het toernooi in de nieuwe oranje kleuren, die door TeamNL ook in poolbiljart worden gedragen.

 


 

De start van de drie Nederlanders, van wie Luca Philipoom is geboren in België, maar twee paspoorten heeft en dus voor Nederland mag spelen, leverde tot nu toe twee overwinningen op en één verliespartij. De Nederlanders zijn ingedeeld in poules van vijf van wie de beste twee per poule overgaan naar de kwartfinales. De bezetting is sterk, want onder andere behoren ook de Turk Burak Hashas, de Duitser Amir Ibraimov en bekende Turkse, Spaanse, Franse en Griekse spelers tot de 20 deelnemers.

Joris van ’t Zelfden won zijn eerste partij tegen de Zweed Mio Svensson met 25-14 in 28 beurten. Luca Philipoom versloeg de Belg Toon Bollansee met 25-16 in 31 en Joeri Wilkowski, de benjamin van het gezelschap, verloor van de Spanjaard Daniel Sainz-Pardo met 25-4 in 25 beurten.

Joris van ’t Zelfden en Joeri Wilkowski komen vandaag nog twee keer in actie, om 14.30 uur, live te zien op Kozoom. Luca Philipoom speelt zijn tweede partij zaterdag om 10.00 uur.

 

 

Tekst: Frits Bakker
Foto's van Monique Wilkowski met de drie spelers: Luca Philipoom, Joeri Wilkowski en Joris van 't Zelfden

 

Driebanden Jeugd
Volg ons online