Team NK Senioren aan de tafel in Lasko voor de EK Senioren

Afgelopen maandag zijn de nederlandse Senioren poolspelers begonnen aan hun EK’s in Slovenië

19 oktober 2023

Het team bestaat dit jaar uit Mario Martokarijo, Willie Brouwer, Xavier Karis, Marcel Zwiers, Tjeerd Hoekema en Jum Zwijnenburg. De eerste discipline die op het menu stond was 14.1 Straightpool. Een disicipline waar Jum nog niet in aktie hoefde te komen, de Senioren dames spelen namelijk alleen 8-ball, 10-ball en 9-ball. 

Van de 45+ heren plaatsten Xavier, Mario en Tjeerd zich voor de laatste 32 fase. Het was alleen Xavier die nog een ronde verder kwam maar daar ten onder ging tegen de Oostenrijker Michael Stark. 
In de nieuwe 55+ categorie kwam Marcel aan de start. Hij maakte zijn debuut op de EK Senioren en moest duidelijk nog wennen aan het geldende regime op deze EPBF evenementen. Tijdens een van zijn partijen kreeg hij een gele kaart vanwege het nemen van een timeout op een moment dat het niet mocht. In de kwartfinale ging zijn telefoon af, waardoor hij helaas een rode kaart kreeg en zijn wedstrijd daardoor ook direct verloor. 
 
Dinsdag begon de volgende discipline al: 10-ball. Bij de 45+ kwamen Tjeerd, Xavier en Willie door de kwalificaties en daardoor in de laatste 64. Tjeerd won zijn match en Willie boekte een mooie zege op de sterke Zwitserse speler Sacha Specchia. Ook in de volgende ronde wonnen zij allebei en drongen dus door tot de L16. Op het moment van schrijven zijn deze wedstrijden bezig en de livescores en livestreams te volgen via:  
https://www.epbf.com/tournaments/european-championships/live/1252/draw-results/ 
https://www.reelive.de/stream-preview/eurotour 
In de 55+ groep laat Marcel zich weer van zijn beste kant zien. Nadat hij zijn eerste partij verloor, kwam hij via de verliezerskant in kwartfinales. Deze wedstrijden worden later vandaag om 10:45 uur gespeeld: 
https://www.epbf.com/tournaments/european-championships/live/1260/draw-results/ 
 
Dinsdagavond begon dan eindelijk ook het EK voor de Teamleader van Team Nederland. Jum trof in haar eerste partij meervoudig kampioen en penningmeester van de EPBF Ine Helvik. Het werd een duidelijke zege voor Ine. 
In de verliezersronde won ze daarna met het kleinste verschil van de Zweedse Annika Nilsson, maar moest in de volgende ronde helaas met de omgedraaide score afscheid nemen van het 10-ball veld.  
Vrijdag begint voor Jum de spelsoort 8-ball: 
https://www.epbf.com/tournaments/european-championships/live/1254/draw-results/ 
 
Volg alle scores, uitslagen en de links naar de livestreams op: 
https://www.epbf.com/ 
 

EK Poolbiljart Senioren
Volg ons online