Tactische wisselingen in topteam van SIS Schoonmaak

Dick Jaspers en Eddy Merckx krijgen een vrije dag van SIS Schoonmaak voor de competitiewedstrijd tegen DKM Tools. Ruben Legazpi, vorige week winnaar van de Kozoom Cup met overwinningen op Jaspers en Merckx, is kopman bij Cues&Darts.

24 september 2021

SLUISKIL/UDEN - De teambaas van SIS Schoonmaak, de torenhoge favoriet, weet op voorhand wat van hem wordt verwacht. Het is de titel in de eredivisie driebanden die telt en niets anders. Jan van de Vorle voert uit wat de echte teameigenaar, Carl Verhoeven, heeft uitgestippeld. Het uitgangspunt is: koploper vanaf de start en kampioen op het eind. Duidelijke taal dus, want Carl's topteam is het aan zijn reputatie verplicht met zo'n selectie van topspelers.

Zondag speelt SIS een thuiswedstrijd tegen DKM Tools. Dick Jaspers en Eddy Merckx krijgen een vrije dag, de Duitse competitie is een mooi alternatief. ,,We doen alles in goed overleg met alle spelers'', zegt de teamleider over de opstelling van zondag. De vier spelers voor zondag hebben mij beloofd dat ze 'die twee' voor deze wedstrijd niet nodig hebben.'' Zo werkt dat in een team dat nog meer dan Ajax in het voetbal het allerhoogste najaagt. Carl Verhoeven zelf voegt eraan toe: ,,De afspraak is dat Merckx minimaal zestien wedstrijden speelt net als de andere vier spelers. Alleen Jaspers speelt minder, ik denk acht tot tien.''

En toch is DKM Tools, onder andere met Roland Uijtdewillegen en Joey de Kok, niet helemaal te onderschatten, want speelde het Oosterhouts team vorige week niet onverwacht gelijk tegen de grotere broer Team Eekhoorn?

Ruben Legazpi is een van de opvallende spelers in de derde speelronde na zijn overwinning vorige week in de Kozoom Challenge. Daar versloeg de Spanjaard drie wereldtoppers op rij: Jaspers, Zanetti en Merckx. Hij is zondag kopman bij Cues&Darts, waar vorige week Robinson Morales de aanvoerder was. Pierre Soumagne speelt weer op twee, net als vorige week, nu tegen J&F Auto's/Den Haag, waar Jeffrey Jorissen in de tweede ronde de beste man was met 40 in 15 beurten. Dat wordt een topaffiche dus: Jorissen-Legazpi.

Dekker Keukens wil revanche voor een zwakke dag en speelt thuis tegen 't Hartje. Team Eekhoorn staat voor het thuisduel tegen Zundert, twee teams die op winst spelen om de sprong naar de kopgroep te maken. A1/DPC mag Aartsbouw, dat niet al te best is gestart, beslist niet onderschatten, hoewel de Brabanders vorige week kansloos waren tegen Dallinga.

En Dallinga.com zelf, de koploper in matchpunten en partijscores na twee ronden, speelt zijn tweede thuiswedstrijd tegen het altijd onberekenbare Bousema Lochem. Jean Paul de Bruijn is de revelatie van de seizoenstart en stuit nu op Johan Loncelle, de sterke Belg. Berry Dallinga heeft vertrouwen getankt met zijn overwinning op Ludo Kools. Zondag treft hij op zijn eigen biljarts het Amsterdammer toonbeeld van gezonde bluf. Mooie wedstrijd wordt dat, hopelijk voor een enthousiast thuispubliek.

De opstellingen voor zondag:

J&F Auto's/Den Haag-Cues&Darts/Apollo
Jeffrey Jorissen-Ruben Legazpi
Barry van Beers-Pierre Soumagne
Therese Klompenhouwer-Wesley de Jaeger
Herman van Daalen-Huub Wilkowski

Dekker Keukens-'t Hartje van Oosterhout
Ad Koorevaar-Ismail Yasin
Gerwin Valentijn-Davy van Havere
John Tijssens-Harrie van de Ven
Henk Blauwblomme-Frank Martens

SIS Schoonmaak-DKM Tools
Jean van Erp-Roland Uijtdewillegen
Raimond Burgman-Jack Wijnen
Martien van der Spoel-Joey de Kok
Raymund Swertz-Eddy Willems

Team Eekhoorn-STZ Zundert
Frans van Kuyk-Roland Forthomme
Peter Ceulemans-Thorsten Frings
Kurt Ceulemans-Francis Forton
Jerry Hermans-Rik van Beers

A1 DPC/De Kuul-Aartsbouw Sprundel
Dave Christiani-Dirk Weeremans
Jelle Pijl-Ronny Brants
Richard Bitalis-Ludo Kools
Kay de Zwart-Tom Persyn

Dallinga.com-Bousema Lochem
Jean Paul de Bruijn-Johan Loncelle
Peter De Backer-Gokhan Salman
Steven van Acker-Anno de Kleine
Berry Dallinga-Frans van Schaik

Tekst: Frits Bakker

Foto Ruben Legazpi (Ton Smilde)

 

DKM Tools League Driebanden
Volg ons online