Stephan Kortsmit Nederlands kampioen jeugd libre klein eerste klasse

Samen op het podium met vriendin Sharon Radings

Een (foto) verslag door Frans Thonen, journalist

24 november 2019

Stephan Kortsmit uit Zevenbergen en lid van jeugdbiljartvereniging Amorti is vandaag, zondag 24 november, uitgeroepen tot Nederlands kampioen libre klein eerste klasse jeugd. Hij kwam tijdens de finalewedstrijden in biljartpaleis Iedershuus in Afferden als beste van de 12 finalisten uit de bus.

 

 

De prijs bestond uit een mooie beker beschikbaar gesteld door de gemeente Bergen, een mooie sjerp, bloemen en een aandenken van de Koninklijke Nederlandse biljart Bond (KNBB). Op de tweede en de derde plaats eindigden Merijn van Nispen uit Halsteren en Sharon Radings uit Bergen op Zoom, beiden lid van SVW. Yvens Limpens uit Sittard van De Oase bleef op de vierde plaats steken. Hij ontving net als de eerste drie een glanzende beker van wethouder sportzaken van de gemeente Bergen Lia Roefs.

 

Rik Kolorz van ABC 't Töpke uit Afferden moest genoegen nemen met een achtste plaats. Niemand ging echter met lege handen naar huis, want alle 12 deelnemers ontvingen nog een chocolade letter en van Piet Verschure als afgevaardigde van de KNNB een aandenken.

 

 

De organisatie van deze tweedaagse finalewedstrijden voor de jeugd, inmiddels voor de 20ste keer, was opnieuw in handen van ABC 't Töpke onder leiding van Toon van Heesch. Piet Verschure sprak namens de KNBB zijn grote waardering uit voor de perfecte organisatie en overhandigde aansluitend de zoveelste oorkonde aan het bestuur van deze Offerse biljartvereniging.

 

 

Hierna kan het bestuur van 't Töpke enkele dagen rust nemen maar niet voor lang want aankomend weekend, zaterdag 30 november en zondag 1 december, staat het kampioenschap kunststoten 1e klasse in Iedershuus op het programma. In januari 2020 volgt nog eens de organisatie van het Nederlands kampioenschap Ankerkader 71/2 ereklasse en in maart 2020 het driebanden groot 1e klasse.

 

 

Dit programma laat nog eens zien welk een belangrijke rol biljartvereniging 't Töpke voor de beleving van de biljartsport op regionaal en nationaal niveau vervult. Daarom is het des te onbegrijpelijker dat door het op termijn wegvallen van Iedershuus er voor 't Töpke nog geen duidelijkheid is over een alternatieve locatie. ''We werken inmiddels aan het 14de plan'', zegt Toon van Heesch, die tot nu toe van de gemeente weinig medewerking kreeg in de zoektocht naar een nieuw onderkomen.

 

 

Alle uitslagen en standen

 

Tekst & foto's: Frans Thonen

Carambole/libre Jeugd/Junioren
Volg ons online