Speelschema DKM Tools league bekendgemaakt

De hoogste divisie van de Nederlandse teamcompetitie driebanden, omgedoopt in DKM Tools league, gaat op zondag 13 september van start met een eerste, volle ronde en eindigt met een dubbel weekend op zaterdag 1 en zondag 2 mei.

07 augustus 2020

NIEUWEGEIN - De Nederlandse biljartbond, KNBB, heeft vandaag het schema bekendgemaakt voor de DKM Tools league 2020/2021, de eredivisie driebanden voor teams. Twaalf teams gaan op zondag 13 september van start met een volledig programma. Het team van SIS Schoonmaak, waarvan de hoofdsponsor intrekt in een nieuwe locatie in Uden, is de onbetwiste favoriet voor de titel met spelers als Dick Jaspers, Eddy Merckx, Jean van Erp, Raimond Burgman, Raymund Swertz en Martien van der Spoel. De teambaas Carl Verhoeven organiseert morgen, zaterdag 8 augustus, een spectaculaire kennismaking- en teamdag. De eredivisie heet vanaf volgend seizoen de DKM Tools league, nadat Buffalo is gestopt als sponsor van de hoogste divisie.

SIS Schoonmaak, dat de licentie van HCR Prinsen overneemt, was in vorige jaren sponsor van het team dat speelde bij Biljartcentrum Jorissen in Den Haag. Dat team krijgt onder de naam van STD Stichting Topbiljart Den Haag een nieuwe samenstelling, onder andere met Jeffrey Jorissen, Barry van Beers en Therese Klompenhouwer. Het team van HCR Prinsen, een van de boegbeelden van de eredivisie, is definitief gestopt, waardoor Dick Jaspers en Eddy Leppens onder andere naar een nieuw team moesten uitkijken. De spraakmakende mutaties: Frédéric Caudron stopt door zijn vele Koreaanse verplaatsingen bij het team van Dallinga.com. De teams van Dekker Keukens en Aartsbouw Sprundel (voorheen 's Landswelvaren) verhuizen naar nieuwe locaties.

Het team van SIS Schoonmaak start de competitie zondag 13 september met een uitwedstrijd tegen 't Ivoor, STZ Zundert begint voor eigen publiek met de derby tegen Aartsbouw Sprundel. Dallinga.com opent de competitie met de verre uitwedstrijd tegen Bousema Lochem. DKM Tools speelt thuis tegen Stichting Topbiljart Den Haag, A1 Biljarts speelt thuis tegen Team Eekhoorn en 't Hartje van Oosterhout thuis tegen Dekker Keukens.

De tweede ronde volg een week later op zondag 20 september onder andere met de wedstrijd SIS Schoonmaak-STZ Zundert en 't Ivoor thuis tegen Topbiljart Den Haag. Zondag 27 september is de derde ronde. Op de vierde speeldag (4 oktober) speelt het Haagse team thuis tegen SIS Schoonmaak. De eerste helft van de DKM Tools league sluit af met de 11e ronde op zondag 6 december met de wedstrijden Dallinga-Sprundel, Eekhoorn-Bousema, Den Haag-A1, Dekker-DKM, SIS-'t Hartje en 't Ivoor-Zundert. De hervatting van de competitie is op zondag 24 januari met de wedstrijden Sprundel-Zundert, Dallinga-Bousema, Den Haag-DKM, Eekhoorn-A1, Dekker-'t Hartje en SIS-'t Ivoor.

De laatste, dubbele ronde is op zaterdag 1 en zondag 2 mei.

De indeling van de andere divisies wordt komend weekend bekendgemaakt.

Tekst: Frits Bakker

Foto: Dick Jaspers/Eddy Merckx (Kozoom)

Bakker, Frits Driebanden Erp, Jean van
Volg ons online