Spannend NK Bandstoten Klein Extra Klasse beslist in het voordeel van Gantvoort

In het weekend van 9 en 10 december vond in Siebengewald het NK Bandstoten Klein Extra Klasse plaats, waar Cor van de Groep en uiteindelijke kampioen Wilbert Gantvoort als enigen in het veld boven de 5 moyenne speelden.

Een verslag, met foto's van Jan Rosmulder

18 december 2023

 

SIEBENGEWALD - In Poule A van dit NK Bandstoten Klein Extra Klasse had Ton van Eekelen de beste start. Maar uiteindelijk nam Wilbert Gantvoort (van de Rietlander) het over en won de poule met 8 punten uit 5 partijen. Knap in een lastige poule met o.a. ook Peter Gnodde, de Nederlands Kampioen in de overgangsklasse van een paar maanden terug.

  

In poule B was Cor van de Groep (van BV Moira) de beste, ook hij werd poulewinnaar met 8 uit 5, en Cor had zelfs de hoogste serie van iedereen: 32.

 


 

De strijd om het brons ging tussen nummers twee in de poules Willem Siebelink (van de Veemarkt) en Martien van de Tillaart (van ’t Ivoor), waarbij laatstgenoemde de sterkste was.

 

 

Het goud ging naar Wilbert Gantvoort, die in de finale tegen Cor van de Groep de benodigde 100 caramboles in slechts 12 beurten wist te maken, met een mooie slotserie van 30.

Maar ook een winnaar was de zilveren Cor van de Groep die zijn medaille als volgt beschreef: “Een mooie opsteker: na een paar mindere jaren tweede op het Nederlands Kampioenschap Bandstoten Extra Klasse.”

Gantvoort en Van de Groep waren de enige twee spelers op dit NK met een moyenne boven de 5.

 


 

Alle info & uitslagen over NK Bandstoten Klein Extra Klasse

 

 

Tekst: KNBB
Foto’s: Jan Rosmulder/De BiljartBallen Krant

Bandstoten NK
Volg ons online