Snooker training voor dames nieuw leven ingeblazen

Kernwoorden: animo voor dames snooker weer terugkrijgen; omhoog brengen niveau dames; gezelligheid onder elkaar omhoog brengen

11 juni 2017

Snooker training voor dames wordt weer nieuw leven ingeblazen! Debbie Anthonissen en Manon Melief hebben onlangs een initiatief hiertoe opgestart dat heeft uitgemond in trainingen in Leiden, Maassluis en Den Bosch.

Debbie: “Heel in het kort zijn de kernwoorden: het animo voor dames snooker weer terugkrijgen, het omhoog brengen van het niveau van de dames, en de gezelligheid onder elkaar omhoog brengen. Wat heel leuk is, is dat we de pooldames erbij betrekken. Immers, best wat pooldames hebben interesse voor het snooker en dat blijkt aan de aanmeldingen.”

 

 

“Wat deelnemers kunnen verwachten is vooral een leerzame middag; eerst wordt er gezamenlijk een onderwerp besproken. Elke training pakken we een ander onderwerp. De eerste training ging dit over de basistechniek van snooker. Een volgende keer kan een onderwerp zoals the miss regel gekozen worden of bijv. het doel van het safety spel.”

 

 

“Hierna wordt iedereen opgesplitst in groepjes die gekoppeld worden aan een coach. Coaches die hierbij betrokken zijn, zijn Corné Kuijpers, Kevin Chan, Niels van Adrichem, Joris Maas en Henry Heyting. Je krijgt oefeningen die je met de coach en je groepje gaat doen. Dit kunnen oefeningen zijn gericht op breakbuilding, basistechniek, safety spel verbetering, snookers oplossen, snelheidsoefeningen. Elk uur wissel je van coach, afhankelijk hoeveel coaches er aanwezig zijn en hoeveel dames uiteraard. Ook is er ruimte om specifieke vragen te stellen mocht hetgeen wat men wil leren niet aan bod is geweest.“

 

 

“In het midden van de trainingsdag vindt een gezamenlijk spel plaats, wat de afgelopen training heel veel dynamiek gaf. Inmiddels hebben we één training gehad. Zelf heb ik deze ervaren als heel gezellig, en dat is wat we ook willen bereiken:  onder het harde trainen door toch ruimte voor lol.”

“Wat ook mogelijk is, is om met een scheidsrechter aan tafel te spelen. Paul van Crugten heeft zich hier beschikbaar voor gesteld. Ook dit is een goede oefening, daar de meeste dames dit niet gewend zijn.”

Ook Paul Swanenburg, voorzitter van de KNBB Sectie Snooker, is enthousiast: “Voor dames zijn dit ideale gelegenheden om tegen andere dames te trainen, beter te worden en plezier te hebben. De gekozen locaties zoals de Dieze en Snookerij zijn bovendien mooi en gastvrij.”

 

Link naar Facebook-pagina

 

Tekst: Rolf Slotboom/Debbie Anthonissen

Foto's: ©Debbie Anthonissen

Dames Opleiding Snooker
Volg ons online