Smooth ride titelhouder Jaspers op WK onverwacht gestuit

Uitschakeling in achtste finales WK Driebanden in Randers door Turkse magiër Semih Sayginer - ondanks voorsprong van 17-0!

29 november 2019

Dick Jaspers, regerend wereldkampioen en nummer 1 van de wereld, had een geweldige start aan het WK Driebanden in het Deense Randers.

Alles liep op rolletjes: zijn poulewedstrijden werden met zelden vertoond machtsvertoon gewonnen, Dick's moyenne was in orde, en hij maakte de hoogste series van alle deelnemers. Hij versloeg tot tweemaal toe Dustin Jaschke, zowel in de poulefase als in de laatste 32 - en in beide gevallen ging Jaspers als een speer van start.

 

 

Ook bij de laatste 16 wedstrijd tegen Semih Sayginer had Dick een geweldig begin. Paul Brekelmans (KNBB Sectie Driebanden): "Jaspers begon voortvarend en nam na 4 beurten al een 17-0 voorsprong. Sayginer kwam, meteen na de pauze, na een serie van 10 voor het eerst op voorsprong (20-21) en zette even later bij 28-29 de beslissende demarrage in."

Zo betekende deze partij een onverwacht vroeg eindstation voor de titelhouder, die voorafgaand aan het WK nog de Lausanne Billard Masters won.

De eerste plaats op de wereldranglijst lijkt gezien de grote voorsprong op de concurrentie vooralsnog niet in gevaar.

 

 

Tekst: KNBB
Foto's ©CEB/Billardmagazin Touch

Driebanden Jaspers, Dick WK
Volg ons online