SmartPool groeit internationaal!

Afgelopen weekend kwamen de afgevaardigden van de Europese Pool Federatie (EPBF), enkele nationale federaties en het onderwijs in 5 EU-landen in het Corendon Village Hotel in Amsterdam bijeen om te leren welke toegevoegde waarde SmartPool in hun land kan hebben. Zij zullen begin 2022 een start maken met SmartPool.

25 november 2021

Het in Nederland al succesvolle project SmartPool groeit buiten haar landsgrenzen. Afgelopen weekend kwamen de afgevaardigden van de Europese Pool Federatie (EPBF), enkele nationale federaties en het onderwijs in 5 EU-landen in het Corendon Village Hotel in Amsterdam bijeen om te leren welke toegevoegde waarde SmartPool in hun land kan hebben. Deze 5 landen zijn Bulgarije, Cyprus, Duitsland, Finland en Nederland. Zij zullen begin 2022 een start maken met SmartPool. (Nederland was uiteraard al begonnen, zie daarvoor www.smartcue.nl) De vertegenwoordigers vanuit kregen niet alleen uitleg over de theorie achter SmartPool, maar hebben ook in de praktijk kunnen ervaren hoeveel plezier en nieuwe inzichten SmartPool kan geven op het gebied van zowel wiskunde als Pool.

 


 

Groei

Aan het begin van het weekend werd bij de vertegenwoordigers geïnventariseerd waar de motivatie vandaan kwam om het weekend over SmartPool bij te wonen. Hoewel de deelnemers een verschillende achtergrond hebben (een deel komt uit de poolwereld, een ander deel uit het onderwijs), bleek dat alle aanwezigen een gemeenschappelijke motivatie hadden om deel te nemen aan dit weekend, namelijk: de veelzijdigheid van en het plezier in zowel pool als wiskunde overbrengen op de jeugd en hen op die manier te laten groeien.

 
 

Plezier door de mix van theorie met praktijk

Het weekend bestond uit meerdere workshops, gegeven door Erik van Haren. Hij is de ontwikkelaar van het lesmateriaal van SmartPool in Nederland. De workshops bestonden uit een deel wiskundetheorie, afgewisseld met sessies aan de pooltafel waarin wiskundedocenten en pooltrainers de eerdere geleerde wiskundetheorie op tafel leerden toepassen. De deelnemers gaven aan dat zij vooraf niet hadden gedacht dat er zoveel overlap tussen beide onderwerpen zou bestaan. Zij merkten dat wiskunde door SmartPool inderdaad een hele praktische en leuke invulling krijgt, die volgens hen goed zou kunnen aanslaan bij de jeugd in eigen land.

  

Internationale samenwerking

Naast bovenstaande heeft de fysieke ontmoeting tussen de verschillende landen ook de banden tussen de poolbonden uit deze landen versterkt. Er is een platform - SmartPool Europe - opgericht waar de vertegenwoordigers hun ervaringen met SmartPool kunnen delen, om zo ook in de toekomst elkaar te kunnen blijven helpen en een zo goed mogelijk product ervan kunnen maken. Al met al kunnen we terugkijken op een zeer geslaagd weekend en houden we jullie op de hoogte als wanneer SmartPool ook in de andere EU-landen daadwerkelijk van start is gegaan.

 

 

Tekst & foto's: Commissie SmartCue

Internationaal SmartCue/SmartPool
Volg ons online