SIS winterkampioen na ongekende teamprestatie

Geheel uit Nederlanders bestaand team speelt 2.22 gemiddeld en blijft op ranglijst HCR Prinsen, Dallinga.com en 't Hartje van Oosterhout nipt voor

23 december 2019

DEN HAAG - De Buffalo League, de Nederlandse eredivisie driebanden, gaat op winterstop met een top vier die heel dicht bij elkaar staat. De vier koplopers, aangevoerd door SIS Schoonmaak, hebben zich licht afgescheiden van de rest van de teams. De overwinningen van die vier op de elfde speeldag geven een indicatie van de sterkte. SIS Schoonmaak leidt met 18 punten voor HCR Prinsen met 17, Dallinga.com met 16 en 't Hartje van Oosterhout met 15. SIS haalde tegen A1 Biljarts (8-0) een fantastisch teamgemiddelde van 2.222. Jean van Erp, de kopman bij afwezigheid van Eddy Merckx, heeft voorgerekend dat die 2.222 een record is voor een team dat alleen uit Nederlanders bestaat.

 

 

De andere topprestatie kwam op naam van Steven van Acker, de 34-jarige Belg die in de wedstrijd van Dallinga tegen Francis Forton de 40 punten in 11 beurten uitspeelde en won met 40-24. De Zeeuwse derby eindigde onder meer daardoor in een 8-0 overwinning voor Dallinga.

De vier Hagenaars van SIS Schoonmaak speelden de 40 punten alle vier uit onder de 20 beurten en blonken uit door een onvoorstelbare regelmaat. Raimond Burgman was de beste man van zijn team tegen Kay de Zwart (40-15 in 16), Jean van Erp versloeg Ronny Lindemann met 40-10 in 18. Jeffrey Jorissen en Martien van der Spoel waren beide in 19 beurten aan de finish tegen Addy Wienk (40-11) en Jordy de Kruijff (40-29). SIS Schoonmaak mag zich, al is het een titel zonder veel waarde, bij de winterstop de winterkampioen van de Buffalo League noemen.

 

 

HCR Prinsen is de runner-up dank zij de belangrijke uitwinst tegen Eekhoorn. Jef Philipoom was beste winnaar voor de Haarloërs met 40-14 in 16 beurten tegen Peter Ceulemans. Eddy Leppens versloeg Frans van Kuyk met 40-33 in 23. Bij Dallinga waren behalve de uitblinker Steven van Acker (uit in 11 beurten!) ook Peter De Backer en Jean Paul de Bruijn uitstekende winnaar in 22 en 25 beurten. Raymond Ceulemans versloeg Marcel Hopmans met 40-38 in 32.

 

 

Johan Loncelle haalde als enige een puntje voor zijn team door de remise tegen Roland Forthomme (40-40 in 19). Zundert won de uitwedstrijd met 7-1 tegen Bousema. Barry van Beers en Rik van Beers versloegen Stefan Galla en Wesley de Jaeger. Sam van Etten boekte een excellente winst op Frans van Schaik met 40-31 in 27.

't Hartje en 't Ivoor streden om de belangrijke vierde plaats op de ranglijst. De Oosterhouters wonnen met 5-3. De beste winnaar was Harrie van de Ven in de partij tegen Therese Klompenhouwer: 40-29 in 28. Dekker Keukens won met 6-2 van DKM Tools.

 

Tekst: Frits Bakker
Archeffoto's Jean van Erp & Steven van Acker©Ton Smilde

Buffalo League Driebanden Erp, Jean van
Volg ons online