SIS Schoonmaak wint lastige uitwedstrijd bij Dallinga

Ook CUES & DARTS wint lastige uitwedstrijd in DKM Tools League bij Burgmans Biljarts

23 oktober 2022

 

BERGEYK/SLUISKIL - Twee van de topteams in de eredivisie driebanden, SIS Schoonmaak en Cues&Darts, hebben dit weekend ingehaald met overwinningen in uitwedstrijden. SIS Schoonmaak won zondagmiddag van Dallinga met 6-2, Cues&Darts had dat zaterdagmiddag al gedaan tegen Burgmans Biljarts. Dat houdt de regerend kampioen aan kop, nu met twaalf punten uit 6. Cues&Darts volgt op twee punten, is de nummer twee van de ranglijst, maar heeft een wedstrijd meer gespeeld dan de teams van Bousema en Dekker.

Eddy Merckx was in de twee wedstrijden de beste winnaar: de Belg versloeg Jean Paul de Bruijn met 40-28 in 19 beurten. Bij Cues&Darts tegen Burgmans was Bart Ceulemans de speler van de dag, ondanks het verlies voor zijn team. De kleine Belg, terug van weggeweest na het ongeluk van zijn vrouw, versloeg Jack van Peer met 40-16 in 21. Pierre Soumagne had ook maar 21 beurten nodig om Marco Janssen te verslaan met 40-13.

 


Nog steeds in topvorm: Eddy Merckx, hier op archieffoto van Ton Smilde bij Night of the Magic Balls

 

De overwinning van SIS Schoonmaak kwam verder tot stand dankzij Raymund Swertz en Jean van Erp, die voor de pauze Dallinga al op een 4-0 achterstand zetten met overwinningen tegen Berry Dallinga (40-17 in 36) en Peter De Backer (40-31 in 23). Beste man in het Sluiskil team was Steven van Acker, die Raimond Burgman kansloos liet met 40-17 in 23. ,,We hebben uitstekend gespeeld, alleen Raimond is zwaar uit vorm'', was het commentaar van teamleider Jan van de Vorle.

Voor Cues&Darts won Jef Philipoom nog van Anno de Kleine (40-22 in 24) en Huub Wilkowski van Johan Roijers met 40-22 in 24.

 

Tekst: Frits Bakker
Foto: Ton Smilde

Kozoom League Driebanden Teamcompetitie
Volg ons online