SIS Schoonmaak nog kansrijk in EK voor Clubteams

Turkse tornado raast door Porto

01 juli 2022

 

PORTO - De voorronden van de Europacup voor teams in Porto lopen vandaag, vrijdag naar het einde met de Turken van Tekstil Bilardo Spor Kulubu in een onbetwiste hoofdrol. Het team met Tayfun Tasdemir, Murat Naci Coklu, Lütfi Cenet en Gökhan Salman voert het veld van deelnemende teams aan met een gemiddelde van 1.679 en een hoogste serie van Lütfi Cenet van 17. Dat is al zeker goed voor een plaats bij de beste acht, waar FC Porto als thuis spelend team automatisch is geplaatst. Vijf poulewinnaars en twee beste nummers twee op moyennes uit de poules gaan de knock-out fase tegemoet in het thuishome van FC Porto.

 

De Turken van Tekstil Bilardo Kubulu in een gezamenlijke foto met Koninklijke Kortrijkse

 

Tekstil Bilardo Spor Kulubu won zijn twee wedstrijden in Poule B met 8-0 en één met 6-2 met een hoofdrol voor Tayfun Tasdemir, die zijn wedstrijden naar 40 punten won in 16, 15 en 24 beurten (2.181 gemiddeld). Lütfi Cenet maakte zijn serie van 17, de hoogste tot nu toe, tegen Koninklijke Kortrijkse in de partij tegen Philippe Vandendriessche. Op de Meir eindigde als tweede in deze poule met twee overwinningen tegen Zürich en Matos, maar haalt niet de top twee van de runners-up met een eindmoyenne van 0.927.

,,We hebben in elk geval een geweldige week gehad met ons team'', keek Ronny Brants, de kopman van Kortrijkse, terug, die twee wedstrijden won en ook tegen Tasdemir een uitstekende partij speelde (40-35 verlies in 24 beurten).

In Poule A gaat het tussen Varde BK, dat uitgespeeld is met 7 uit 4 en Paiporta, dat twee matchpunten minder heeft, maar zijn laatste wedstrijd nog speelt tegen de laag geklasseerde Portugezen van Eborense. Paiporte (Sergio Jimenez, Xavier Yeste) staat er iets beter voor in moyenne dan Varde (Jean Paul de Bruijn, Thomas Andersen). De onderlinge wedstrijd eindigde in 1-1 met Sergio Jimenez als winnaar tegen Jean Paul de Bruijn (40-33 in 26), Xavier Yeste tegen Thomas Andersen (40-25 in 24) en voor de Denen winst voor Alan Schröder tegen Jorge Canto (40-37 in 30) en Tommy Magnussen tegen Francisco Unguetti (37-36 in 50).

Poule C krijgt een finish met BK Grøndal vermoedelijk als winnaar als het zijn laatste wedstrijd wint tegen Gotzepe. SIS Schoonmaak heeft een goede kans op plaatsing bij de beste acht als het zijn laatste wedstrijd tegen de Oostenrijkers van Eisenstädter wint, die nog zonder punten zijn. SIS Schoonmaak staat er gunstig voor om beste tweede op moyenne te worden met 1.275 over twee wedstrijden. Jean van Erp is de tweede in hoogste serie met 15. BK Grøndal won de onderlinge wedstrijd tegen SIS Schoonmaak met 6-2.

 

SIS Schoonmaak, nog steeds in de race voor de hattrick: bekerkampioen, landskampioen, Europees kampioen?

 

Poule D heeft vandaag nog vier wedstrijden te gaan met Saint Quentin als grootste kanshebber op poulewinst. De Fransen gingen van start tegen BC Weywiesen met 6-2 winst: Peter Ceulemans versloeg Christian Rudolph met 40-21 in 22, Johan Loncelle won van Tom Löwe met 40-24 in 23. Saint Quentin versloeg ook Kladno met 6-2, in die partij met verlies van Peter Ceulemans tegen Radek Novak (40-28 in 29) en winst van Loncelle tegen Ales met 40-30 in 37. Saint Quentin speelt nog twee keer om zich te kunnen kwalificeren tegen Op de Meir en de Italianen van Biglia. Op de Meir startte met 1-1 tegen Biglia en speelde ook gelijk tegen Weywiesen. De Belgen, met Peter De Backer als kopman, hebben nog kansen om poulewinnaar te worden, maar moeten dan winnen van Saint Quentin en Biglia.

Andernos (met Roland Forthomme, Gwendal Maréchal, Jérôme Barbeillon en Francis Connesson) en Mostoles (met drie Legazpi's en Jose Maria Mas) hebben allebei 4 punten uit 2 en spelen later vandaag de onderlinge partij voor de poulewinst.

De beste teams op gemiddelde zijn voorlopig Tekstil Bilardo Kulubu, gevolgd door SIS Schoonmaak met 1.275, BC Andernos met 1.248, BK Grøndal met 1.247, CB Mostoles met 1.164 en CB Paiporta met 1.152.

 

Tekst: Frits Bakker
Archieffoto SIS Schoonmaak Bekerwinnaars: Ton Smilde
Foto Turkse Tornado ©Marijke (bijgesneden: KNBB)

 

 

Driebanden EK Teamcompetitie
Volg ons online